Drømtorp-elever oppdaget feil i Wikipedia-artikkel

REKTOR: Frank Westby er rektor på Drømtorp vidregående skole i Ski. Han ser frem til mandagen hvor elevene skal til Oslo for å møte en rekke kjente folk. foto: Christian Clausen

REKTOR: Frank Westby er rektor på Drømtorp vidregående skole i Ski. Han ser frem til mandagen hvor elevene skal til Oslo for å møte en rekke kjente folk. foto: Christian Clausen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mandag treffer de flere kjente i Oslo på årets Wikipedia-akademi.

DEL

SKI: – Vi fant ut at en hacker hadde vært inne å ødelagt profilen om Drømtorp videregående, sier skolens rektor Frank Westby til ØB.

– Uansett hva vi gjorde så spratt den gamle versjonen tilbake igjen. Det er grunnen til at vi får møte flere kjente personer i Oslo mandag. Vi prøvde å rette opp mye, men uansett hva vi gjorde så stod det at skolen slet med rusproblemer og det som verre er, sier Westby.

Akademiet er det tredje som arrangeres i Norge, og Wikipedia-miljøets viktigste dialog med omverdenen.
I år er hovedtemaet digital formidling og samarbeid med ABM-sektoren (arkiver, biblioteker, gallerier og museer).

Akademiets hovedgjester er HKH Kronprins Haakon og Wikipedias grunnlegger Jimmy Wales.

Vi kan love et meget givende program, med bidrag fra blant andre den svenske mediebloggeren Kaisa Hartig (Nordiska Museet), og norske formidlingseksperter fra Norsk kulturråd, Norsk Folkemuseum og Oslo Museum, står det akademiets nettside.

I fellesprogrammet med Go Open deltar også bistandsminister Heikki Holmås og Telenors konserndirektør Kristin Skogen Lund.

Det blir også praktisk veiledning i Wikipedia hele dagen, parallelt med foredragene.

Da kan du høre de foredragene du ønsker, og sette av bolkene til å bli kurset i Wikipedia-bruk av elever ved Drømtorp videregående skole. Elevene på Drømtorp Videregående har også laget en klokke som teller ned til Wikipedia Academy 2012.

Når klokken blir 09:00 mandag 23.04.2012 blir man automatisk flyttet til en livestream av arrangementet.

Åpner muligheter

Ønsker du å jobbe som journalist, eller kanskje innenfor radio, tv eller foto? På Medie- og kommunikasjon-linjen (MK) vil du få muligheten til å prøve deg innenfor alle disse yrkene og noen til.

Du som velger medier og kommunikasjon bør ha kreative evner og kunne kommunisere med andre, både skriftlig og muntlig. I tillegg bør du være interessert i IKT og like å jobbe med i et høyt tempo.

- Som søker bør du også være interessert i digital teknologi og ha gode samarbeidsevner, sier Westby.

MK på Drømtorp

Drømtorp videregående skole har hatt medier og kommunikasjon i sitt opplæringstilbud i snart 9 år.
I løpet av denne tiden har lærerne, sammen med elevene bygd opp et spennende studietilbud.

- Som MK-elev på Drømtorp får du din egen bærbare maskin, moderne klasserom og tilgang til en solid utstyrspark og andre fasiliteteter, sier Westby.

Artikkeltags