Jobber seg til egen butikk

MÅLBEVISST: Simen Andreassen (27) fra Langhus har jobbet seg oppover i gradene med innsatsvilje og pågangsmot. FOTO: Karin Hanstensen

MÅLBEVISST: Simen Andreassen (27) fra Langhus har jobbet seg oppover i gradene med innsatsvilje og pågangsmot. FOTO: Karin Hanstensen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Simen Andreassen (27) fra Langhus er kjøpmannslærling, og håper en dag å styre sin egen Rema-butikk.

DEL

LANGHUS/OSLO: Simen Andreassen er beviset på at det går an å nå langt, selv om man ikke har all verdens utdannelse. Etter grunnskolen startet han på byggfag, men det passet ham ikke. Han valgte derfor å hoppe av, men tok allmennfag i stedet.

– Jeg fikk et tilbud fra en tidligere sjef om at jeg skulle få fulltidsjobb på Meny Greverud hvis jeg fullførte videregående. Det løftet holdt han, og der var jeg i noen år før jeg byttet beite til Rema, forteller Simen.

I løpet av tiden han jobbet i Meny jobbet han seg opp til å bli assisterende butikksjef. Men han ville gå lengre, og valgte derfor å bytte kjede.

– Rema har et tilbud til noen av sine ansatte om å gå på en talentskole. Den er ettårig, og har 10 samlinger på en uke i løpet av et år. Simen er ferdig på skolen til sommeren, forteller kjøpmann Svein Erik Eidsmo ved Rema Ryen.

For å komme inn på skolen må du ha jobbet i Rema i noen år. Hensikten med skolen er å utdanne kjøpmenn i Rema-stil.

– Simen går den rette veien. Han har kunnskapen og ballasten han trenger for å komme seg videre. Simen er et godt eksempel på at man kan gjøre det bra, bare man vil, skryter sjefen.

Omfattende

Talentskolen har eksistert i noen år, og det er strenge krav på å komme inn på skolen. Blant annet må man ha erfaring som assisterende butikksjef i et par år for å komme inn. Det er også krav om høyere utdannelse innen økonomi, salg, ledelse eller markedsføring, men erfaring kan oppveie for dette.
Allerede da Simen var på intervju på jobben hos Eidsmo la de to planer om hvordan Simen skulle få utvikle sitt talent. Etter to år i jobben, søkte han om plass på talentskolen med sjefens velsignelse.

– Simen scorer vanvittig høyt på skolen, sier Eidsmo.

På skolen får de innføring i blant annet ledelse, økonomi og praktisk butikkdrift. Rollespill er også en del av undervisningen.

– Jeg merker at erfaringen jeg har fra Meny er veldig bra å ha med seg. Det er godt å ha vært med på noe lignende før. Det blir også laget en personlig profil av hver enkelt, og det har gjort til at jeg har lært ekstra mye om meg selv, samtidig som jeg lærer å lese andre ut ifra profilen, forklarer Simen.

– Skolen jobber med å utvikle individet Simen, forklarer Eidsmo.

For Simen er det motivasjonen om at han én dag vil ha sin egen butikk som driver ham.

– Motivasjonen er et ønske om å prestere. Men jeg skal ikke legge skjul på at målet er å drive sin egen butikk en dag. Jeg trives veldig godt, og er stolt over å jobbe i Rema. Det betyr mye for meg, sier han.

Eidsmo forteller at i Rema er man opptatt av å være litt annerledes.

– Her er ingen A4, sier han og smiler. – Vi er en sammensveiset gjeng av kjøpmenn som bare har ansvaret for vår egen butikk. Rema har en franchisemodell som gjør hverdagen veldig spennende og morsom, mener han.

Nestkommanderende

Under læreperioden er Simen nestkommanderende i Rema-butikken på Ryen. Det har han vært i tre år.

– Jeg er mer ute i butikken her på Rema enn jeg var på meny. Men jeg er veldig glad for den erfaringen jeg fikk på Meny. På Meny var det flere ansatte, og jeg hadde et større personalansvar. Og det er en erfaring jeg er glad jeg har fått, sier han.

Når Simen er ferdig med talentskolen til sommeren, er han i utgangspunktet klar til å ta over ansvaret for en butikk.

– Jeg får tilbud fra regionen om en butikk. Men jeg har ikke veldig hastverk. Det er bedre med et å for mye i læring, enn å bare hoppe ut i det. Målet er å ha en egen butikk innen to år etter at jeg har fullført skolen, sier han.

– Det spiller ingen rolle om når han overtar en butikk, men at han er 100 prosent klar, sier Eidsmo.


 

Artikkeltags