På tur til Lillehammerfestivalen

I OL-BYEN: Finstad og Frydenlund skolekorps på vei gjennom gågata på Lillehammer.

I OL-BYEN: Finstad og Frydenlund skolekorps på vei gjennom gågata på Lillehammer.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Finstad skolekorps fra Ski og Frydenlund skolekorps fra Åros vant pris for det mest originale innslaget i paraden på Lillehammerfestivalen for skolekorps.

I helgen 1.-3. juni deltok Finstad skolekorps sammen med Frydenlund skolekorps fra Åros på Lillehammerfestivalen for skolekorps.

Begge korpsene har Geir Aage Sveen som dirigent og har musikk fra Sør-Afrika på reportoaret denne våren. Musikerne har lært seg improvisasjon og å spille uten noter. Samholdet ble etablert raskt mellom musikantene på bussen oppover til Lillehammer. Spillegleden og samspillet fungerte fra første tone mellom korpsene på øvelsen på fredag kveld.

Lørdag underholdt musikerne fra Ski og Åros ved Strandtorget, og deretter var det parade i gågata i Lillehammer. På korpsfestivaler er det vanlig å ha marsjkonkurranse og Lillehammer var intet unntak.

Finstad og Frydenlund var ikledd fargerike t-skjorter, og hadde malt seg i ansiktet. Når de passerte dommerbordet sjarmerte de dommerne med stor spilleglede og dans. Dommerne og publikum satte stor pris på sørafrikanske rytmer fra korpsene som besto av 35 musikere fra alderen 7 til 15 år.

Les flere nyheter her!

Håkons Hall

På kvelden var det underholdning og prisutdeling i Håkons Hall. Det var flere som var spente: «..tenk om vi vinner!»

Med sommerfugler i magen så de på underholdning med Nora Foss Al-Jabri, dans og instrumentalnumre.

Endelig kunne prisutdelingen starte og jubelen sto i taket da Finstad skolekorps og Frydenlund skolekorps vant prisen for «Originalitet»!

Finstad skolekorps vant denne prisen i også 2010, og de syntes det var ekstra hyggelig at de vant sammen med sine nye musikkvenner fra Frydenlund.

Leken med musikk holdt seg gjennom hele helgen - satte en trommis et taktslag fulgte resten med, satte en trompetist en tone var låtene i gang - noen mente at dirigenten kunne holdt seg hjemme, for dette klarte de fint på egen hånd. Festivalen fortsatte på Hunderfossen søndag, og sammen med tre korps fra Ålesund med tilsvarende reportoar underholdt Finstad og Frydenlund ved inngangen til parken.

Med stor glede og litt alvor avsluttet en ung musikant fra Finstad den fine turen med å si: «De som ikke spiller i korps, vet ikke hva de går glipp av».

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags