SKI: – Slå av tv-en, få på deg skoene og kom deg ut. Vi venter, sier Kristin M. Pedersen.

Hun er sikker i sin sak der hun leder «Tjukkasgjengen» i Ski mot Holstadkrysset.

– Dette er det beste som kunne skje!

15 par joggesko legger av gårde på den syv kilometer lange ruten fra Meny i Ski til Holstadkrysset og tilbake. Blant disse er fire par med for første gang. Allerede fra starten er tempoet høyt, men praten går og latteren sitter løst hos alle.

– Jeg har gått tur hver dag i en måned nå. Det er et fabelaktig tiltak som får med alle. Jeg kan ikke si noe annet enn at dette er det beste som har skjedd!

Fortjener medalje

Kristin M. Pedersen sparer ikke på superlativene når hun forteller om farsotten som sprer seg som ild i tørt gress i Norges land: «Tjukkasgjengen».

– Jan Ellefsen fra Moss fortjener en medalje for å ha startet dette.

For det som startet med to personer i Moss som ville gå av seg noen kilo, er blitt til en treningsbevegelse med nærmere 10.000 medlemmer 150 steder rundt omkring i landet. Ski har i skrivende stund 129 medlemmer.

– Jeg elsker å gå turer, men jeg hater å gå alene. Dette er gøy og sosialt. Det beste med det hele er at det er gratis, sier Kristin M. Pedersen med et stort smil mens hun marsjerer bortover sletten.

Spres via Facebook

Yvonne Sæther og samboer Stig Fauske er med på sin tredje tur. Sammen har de ofte snakket om å komme i gang med trening, men motivasjonen har vært laber når det bare har vært de to.

– Så leste jeg på Facebook-siden til venninnen min, Siv, at hun skulle ut å gå tur med «Tjukkasgjengen» en dag. Jeg ble nysgjerrig på hva denne gjengen var for noe og bestemte meg for å være med på tur.

Med seg hadde Yvonne samboer Stig, som i flere år har vært støttemedlem på treningssentrer.

– Det fine med «Tjukkasgjengen» er at det ikke er noen tvang. Her kommer og går man som man ønsker, sier Stig.

Som seg hør og bør merker man at aktivitet ofte fører med seg noen kilo mindre på kroppen. De fleste ser på dette som en bonus ved siden av det sosiale.

Kristin M. Pedersen fikk en aha-opplevelse da hun fant ut at hun hadde gått ned seks kilo.

– Det var en stor overraskelse og et stort pluss i boken, sier hun.

Etter en time og ti minutter er gjengen tilbake i Ski. Ingen falt av lasset. Alle er like blide.