Torfinn og Kari vil kle opp cowboyer

Torfinn Helberg og Kari Stene har en felles hobby som gir dem mye glede. ALLE FOTO: CHRISTINE HEIM

Torfinn Helberg og Kari Stene har en felles hobby som gir dem mye glede. ALLE FOTO: CHRISTINE HEIM

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

– Country kommer til å smitte flere og flere nordmenn i årene fremover. Den går aldri av moten, sier Torfinn Helberg og Kari Stene som vil etablere netthandel med cowboyklær i Ski.

DEL

SKI: Interessen for country er stor i Norge. Dette fikk vi bekreftet sist helg da countrylåten «Things Change» til Bobby Bare og Petter Øien kom på tredje plass i årets MGP i Spektrum.

– Amerikanerne jobber hardt med denne trenden for tiden, og dette er veldig smittende når det gjelder både musikk og klær, sier Torfinn Helberg (58).

Han har drevet med Country Wear på hobbybasis siden 1998. De siste tre årene drev Torfinn en butikk på Årnes, der han bodde før han møtte Kari og flyttet til Ski i oktober i fjor.

Se flere bilder av cowboy-habitten her

Inviterer til showrommet

I disse dager venter det nyetablerte paret på en dispensasjon fra Ski kommune for å drive en nettbutikk fra Nordbyveien. Mens de venter på tillatelsen, inviterer de alle interesserte til showrommet i kjelleren.
Konseptet rundt Country Wear er nå i sin helhet basert på salget på countryfestivaler om sommeren og netthandel resten av året. Ski kulturfestival i juni står også på planen.
– Varelageret er svært sesongbetont, sier Torfinn og legger til at de selger mest festivalklær, hatter, boots samt skjorter og skinnklær.
Selv har 58-åringen en særlig interesse for oldtimers.

Hobby som livsstil

Country Wear er bare en hobby til Torfinn, som til daglig driver med produksjonen av ørepropper til både politi og hørselshemmede. Men denne hobbyen er blitt til en livsstil for 58-åringen. Han hører på countrylåter hver eneste dag, kler seg gjerne som cowboy og produserer egne klær. Tatoveringen på armen hans bærer også et cowboypreg.
– Det føles naturlig for meg. Jeg har jo vært i countrymiljøet så lenge jeg kan huske, men interessen for country ble større i begynnelsen av 90-tallet da jeg hadde en countrypub på Skedsmokorset, sier han.
De to treskiltene “Cowgirl” og “Cowboy” fra denne puben henger nå ovenfor døren til showrommet i Ski som minne.

Opptatt av detaljer

Torfinn er glad i håndarbeid og er opptatt av detaljer. Han har gått på kurs i negledesign for å lære om små detaljer som kan brukes som pynt av ørepropper til småbarn. Kunnskap om dette bruker han også for å pynte opp egenproduserte jakker, bukser og chaps.

Nysgjerrig på hele Østfold

– Vi tror at Follo og hele Østfold er et bra marked for oss, sier Torfinn og Kari som tror at det finnes om lag 1000 mennesker i Follo-regionen som liker å kle seg i denne stilen.
Butikken på Tokerud gård i Ås er foreløpig den eneste konkurrenten for dem i Follo.
Linedanserne fra Langhus, Kråkstad og Moss samt musikkinteresserte og folk fra MC- og amcarmiljøet er bare noen av kundene.

Artikkeltags