SKI: – Det er godt å være i gang. Vi har funnet en felles plattform å jobbe fra, stråler påtroppende ordfører i Ski, Anne Kristine Eikebråten.

Enten det er Høyre eller Ap som har hatt makten i Ski, er det mellompartiene som har hatt vareordføreren de siste periodene. Nå er det Frp som er gått inn i denne posisjonen.

Selv om fordelingen av alle posisjonene ennå ikke er klare, kan Eikebråten avsløre Skis nye varaordfører; Andre Kvakkestad fra Frp.

– Jeg har jo en viss bredde i mitt engasjement. Nå skal jeg steppe inn for ordføreren når hun trenger det, og representere hele kommunen, uttaler Kvakkestad.

Del på Facebook

Nykommeren

Pensjonistpartiet er det fjerde og nyeste beinet i denne kvartetten, og gruppeleder Ola Øygard har store forhåpninger til å få gjennom flere av partiets hjertesaker.

– Kommunen får større utfordringer med å ta i mot utskrivningsklare pasienter og den blir tøff å løse. Vi har allerede for liten kapasitet på sykehjemmene, sier Øygard.

– Ingen dans på roser

Stemningen blant de fire partiene som skal styre Ski de neste fire årene, er svært så munter og optimistisk. Ordet tillit gjentas ofte.

Er dette samarbeidet realistisk?

– Ja, svares det unisont.
– Jeg føler vi har vist at vi har stått sammen om saker de siste fire årene. Det er enda viktigere nå med fire partier, sier Eikebråten.

Hvor ligger kamelene?

– I budsjettet, svarer hun kontant.
– Det er klart det blir uenigheter, men vi står samlet om økonomisk sikring av Ski, skole, eldre, unge og forebyggende arbeid.

Betyr ikke det at det må kuttes noen steder når kommunen har såpass dårlig økonomi som den har?

– Nei, ikke nødvendigvis. Vi skal bruke de pengene vi har, ikke mer, sier Eikebråten.

Pensjonistpartiets Øygard legger ikke skjul på at han mener kommune har altfor mye gjeld.

– Det blir ingen dans på roser de neste fire årene, men vi skal bruke fornuft, forsikrer han.

Hva mener du om at Frp nå får varaordføreren i Ski? Skriv inn dine meninger i kommentarfeltet under:

Klikk deg tilbake til forsiden for flere lokale nyheter her