Ny omtelling i Ski

Valgstyret ble til slutt enige om å telle på nytt alle kumuleringer og slengere. Valgresultatet i Ski er dermed ikke endelig klart før førstkommende torsdag - sannsynligvis. Etter alt å dømme ender det med borgerlig flertall. Her er det fra venstre: Bård Hogstad (Sv), Arvid Herland (Ap), Hanne Opdan (Ap), Georg Stub (ordfører H), Kristian Bjerke (H), Anne Kristine Eikebråten (H), Gudmund Arnold Nyrud (H) og André Kvakkestad (Frp) som diskuterer. I tillegg var Anne Marit Holene (Sp), Edvin Søvik (Ap) og Knut Tønnes Steenersen (Frp) til stede på møtet.

Valgstyret ble til slutt enige om å telle på nytt alle kumuleringer og slengere. Valgresultatet i Ski er dermed ikke endelig klart før førstkommende torsdag - sannsynligvis. Etter alt å dømme ender det med borgerlig flertall. Her er det fra venstre: Bård Hogstad (Sv), Arvid Herland (Ap), Hanne Opdan (Ap), Georg Stub (ordfører H), Kristian Bjerke (H), Anne Kristine Eikebråten (H), Gudmund Arnold Nyrud (H) og André Kvakkestad (Frp) som diskuterer. I tillegg var Anne Marit Holene (Sp), Edvin Søvik (Ap) og Knut Tønnes Steenersen (Frp) til stede på møtet. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

SKI: På fredagens valgstyremøte ble det vedtatt å telle alle kumuleringer og slengere ytterligere én gang. Denne gang manuelt.

Resultatet av denne tellingen vil sannsynligvis være klar neste torsdag, men det er liten sjanse for at den vil påvirke annet enn de interne listene. Det betyr at de borgerlige ser ut til å vinne valget i Ski med under én stemmes margin.

Del på Facebook

Kamp om ordførerklubba

Anne Kristine Eikebråten (H) tør likevel ikke å juble før alt er avgjort.

- Hvem som blir ordfører avgjøres av forhandlinger. Jeg jubler ikke før klubba er slått 19. oktober, sier hun til ØB etter fredagens møte.

Slik det ser ut nå så får de borgerlige 21 mandater i kommunestyret, mens de rød-grønne får 20. Gitt at KrF eller et av de andre sentrumspartiene støtter Høyre.

- Det KrF har sagt er at vi kan samarbeide på begge sider og ingenting er avgjort ennå, sier KrFs Lise Vistnes.

Fyrte løs mot hverandre

Det var SVs Bård Hogstad som tidligere i uken anmodet om omtelling etter at en Frp-er hadde fått unormalt mange slengere. Forslaget ble vedtatt av valgstyret og siden har de talt, talt og talt. Og talt om igjen.

På fredagens møte anmodet Hogstad å telle alle stemmene en femte gang. Denne gang manuelt.

- Vi må være helt sikre på at resultatet blir korrekt, sa han.

Frps André Kvakkestad forsto ikke hvorfor man skulle bruke økonomi og ressurser på å telle samtlige stemmer på nytt, når man var enige om at antall stemmer og fordelinger var korrekte. Han beskyldte til stadighet Hogstad for å ønske omtelling for å endre resultatet til de rød-grønnes fordel.

- Vi kommer ikke til å telle stemmer til SV blir fornøyde med resultatet, fyrte han av med.

Hogstad på sin side ba om å bli trodd på at han ene og alene anmodet om omtelling for å yte velgerne den rettferdighet at man var 100 prosent sikker på at valgresultatet er korrekt. Han fikk der støtte fra både Aps Hanne Opdan, som var stedfortreder for Amund Kjernli (i begravelse fredag, red.anm.) og Sps Anne Marit Holene.

Kom til enighet

Etter nesten å ha diskutert seg inn i uenighet, fikk ordfører Georg Stub partene på rett kjøl igjen og de to fløyene ble til slutt enig om å møtes på midten. Altså å telle alle kumuleringer og slengere om igjen - i og med at det er tellingene av kumuleringene som avviker fra de ulike opptellingene.

- Det handler mest om interne forhold. Hvem som skal stå hvor på hvilke lister. Det er bare en liten teoretisk mulighet for at dette vil gjøre en endring på hvem som blir ordfører, sa Hogstad i etterkant.

Mandag eller tirsdag skal administrasjonen i kommunen få opplæring i hvordan de teller manuelt. Deretter vil et endelig resultat sannsynligvis foreligge neste torsdag. Et flertall fra valgstyret skal hele tiden være til stede og kontrollere tellingen.

Artikkeltags