Markegård byttet ut gullkandidat i Tippeligaen med Follo FK

IKKE BITTER: Eirik Markegård er ikke bitter på at han forlot Strømsgodset. ALLE FOTO: BJØRN V. SANDNESS

IKKE BITTER: Eirik Markegård er ikke bitter på at han forlot Strømsgodset. ALLE FOTO: BJØRN V. SANDNESS

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Follo FK ligger midt på tabellen i 2. divisjon, mens Strømsgodset herjer i Tippeligaen. Likevel angrer ikke Eirik Markegård på at han vendte tilbake til Ski stadion.

– Det føles bra å være tilbake i Follo. Jeg synes det er artig å spille her, sier Markegård. Etter å ha imponert voldsomt i Follo-trøya i 2010-sesongen, fikk måltyven sjansen i Strømsgodset.

Til tross for at han bøttet inn mål på Godsets rekruttlag, fikk han lite spilletid i Tippeligaen. I slutten av mars ble han og Strømsgodset enige om å avslutte samarbeidet. Og valget av ny klubb falt på Follo.

– Det er moro at Strømsgodset gjør det så bra i Tippeligaen - det overrasker meg overhodet ikke. Men jeg angrer ikke på at jeg dro derfra. Selv om jeg hadde et fint år i Godset, var det frustrerende å sitte på benken. Slik det ble, hadde jeg ikke noe der å gjøre, sier Markegård.

LES OGSÅ: – Håper å komme skikkelig i gang nå

Del av et førstelag

– Jeg fikk jo spille 2. divisjon der og, men det er noe helt annet å spille 2. divisjon for et førstelag. Følelsen er annerledes, fortsetter han.

– Ser du Follo FK som et springbrett til en ny klubb i Tippeligaen, eller planlegger du mange år i hvitt og lyseblått?

– Jeg tenker ikke på at Follo skal være noe springbrett. Follo er en klubb jeg trives i, og jeg har ikke planlagt noe utover denne sesongen, svarer Markegård. Follo-trener Hans-Erik Eriksen er trygg på at Markegård vil bli en meget viktig brikke i klubben.

– Jeg tror han kommer til å bli bedre og bedre utover i sesongen. Dette er et lag og en spillestil som passer han, sier Eriksen.

Les flere sportssaker her!

Ga bort ledelsen to ganger

Markegård fant ikke nettmaskene i helgens oppgjør mot Moss, men det gjorde Øystein Vestvatn som ga Follo ledelsen allerede etter syv minutter. 1-0 sto seg til pause, til tross for flere feite Follo-sjanser. Etter hvilen kom Moss mer med, og utlignet drøye tyve minutter før slutt.

Follo svarte umiddelbart ved Pape Formose Mendy, men Moss utlignet like etter. Dermed 2-2, og to tapte poeng for Follo.

– Jeg sitter med følelsen av at vi kunne, og burde, ha avgjort kampen i 1. omgang. Men det klarte vi dessverre ikke, sier Follo-trener Eriksen, før han legger til:

– Vi er ikke dyktige nok til å holde på ledelsen. Vi fikk muligheten to ganger, men klarte ikke å ta vare på dem, sier Eriksen. Dermed ligger Follo i midtsjiktet på tabellen.

– Vi har hatt en litt dårlig poengfangst til nå. Men det er en veldig jevn avdeling. Så forbedrer vi oss på et par ting, samtidig som vi får litt flyt, bør vi kunne kjempe i toppen. Det har vi potensial til, mener Markegård.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags