Dette husker vi best fra året som gikk

MYSTISK TUNNEL: Jernbanearbeiderne oppdaget en ukjent tunnel under Jernbaneveien som stoppet arbeidet.

MYSTISK TUNNEL: Jernbanearbeiderne oppdaget en ukjent tunnel under Jernbaneveien som stoppet arbeidet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi går nå inn i årets siste dager, og i den anledning presenterer vi noen av nyhetene som har engasjert mest - og hører hvordan ordførerne vil oppsummere året.

DEL

Ski har vært preget av byggestøy fra jernbanebyggingen, i Oppegård har det blitt et sjeldent stort engasjement rundt beredskapssenteret, og Ås har jobbet med grensejusteringer. Dette er hva ordførerne mener om 2017:

Ola Nordal, ordfører i Ås

- Mye av året har vært preget av kommunereform, grensejustering og problemstillinger rundt det, og det kommer det nok til å bli mer av neste år og. Et annet stort tema som har preget oss er saken om sentrumsplanen i Ås. Da viste innbyggerne et stort engasjement og interesse for hva kommunen jobber med. En del mennesker ble skremt og trodde vi skulle ødelegge eiendommene deres, og at vi skulle lage blokkbebyggelse. Det var viktig at vi fikk medvirkning av innbyggerne i planprosessen, og det håper jeg vi får mer av neste år og.

Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård

- De to store sakene som har pågått i Oppegård dette året er kommunesammenslåing og beredsskapssenter. Det er sjelden, kanskje aldri, at vi har sett maken til et så stort lokalt engasjement som med beredskapssenteret. Det er en viktig sak som berører mange innbyggere. Det i seg selv har skapt engasjement, i tillegg til at vi har dyktige innbyggere som har skapt mye oppmerksomhet rundt saken.

Hanne Opdan, ordfører i Ski

- Nå har jeg vært ordfører siden september, og det har vært et spennende, krevende og motiverende semester. Noe av det som har engasjert innbyggerne i Ski mest er trafikksituasjonen i sentrum. Follobanen medførte et grep i Jernbaneveien, og det har vært en utfordrende trafikksituasjon. Grensejusteringene og kommunereformen har preget nyhetsbildet mye, og jeg er kjempeglad for at vi har vedtatt at den videregående skolen skal komme til Ski Sentrum.

Her er noen av de mest leste sakene fra 2017:

Artikkeltags