Gå til sidens hovedinnhold

Peewee-party på Langhus

Artikkelen er over 12 år gammel

I helga hadde de yngste cheerleaderstalentene tatt turen til Langhus for å trene og kose seg.

LANGHUS: Rundt 40 jenter fra Viqueens Cheerleaders' peewee-gruppe (6-12 år) trappet opp da både muskler og smilebånd skulle trimmes på Langhus. Blant de unge utøverne var Langhus-jenta Silje Eng Henriksen (9). Hun syntes det var moro at treningsleiren ble lagt til hennes egen hjemmebane.
- Det er ganske moro at vi samles her fordi jeg er litt kjent her, smiler Silje.

Drømmer om baklengs salto

9-åringen fant seg fort til rette i sin stuntgjeng, og det tok ikke mange minuttene før hun klatret helt til topps.
- Jeg har drevet med cheerleading i to år, og det er kjempemorsomt. Det beste er at man får seg mange venner, mener Silje. Hun legger også til at cheerleading er så mye mer enn å være duskedame. Styrke, spenst og kondisjon er bare noen av tingene man må ha på plass.
- Man må trene og tøye mye. Også må man stunte og løfte på hverandre, forteller ungjenta, som ikke legger skjul på hva hun drømmer om.
- Jeg har drømt om å ta baklengs salto høyt oppe i lufta. Det lærer vi når vi blir juniorer!

- Dårlig tilbud i Follo

Moren til Silje, Lisbeth Eng, er ansvarlig for Viqueens peewee-gruppe. Hun synes det er synd at det ikke er et cheerleadingtilbud i Follo.
- Her er det ikke noe tilbud. Før hadde vi Follo Flames, men de har ikke trener lenger, sier hun. Selv har hun syslet med tanken om å starte opp en klubb.
- Jeg har vært inne på tanken, men jeg har mye å drive med her i Viqueens. Men det er en god idé å prøve å starte en ny klubb, mener mamma Eng. Eng og resten av folket på Langhus fikk se at de unge cheerleadingjentene vartet opp med stuntgrupper på rekker. Sammen sørget ungjente for en spektakulær helg.