Gå til sidens hovedinnhold

Ruter skaffer flere busser: - La bilen stå, ta bussen på julehandel

Artikkelen er over 3 år gammel

For å avhjelpe trafikkaoset i Ski, setter Ruter opp timinutters avganger på linje 510 de fire siste lørdagene før jul.

SKI: Allerede denne lørdagen vil det bli tettere mellom bussavgangene på strekningen Bøleråsen, Ski, Ås, Drøbak. Linje 510 som er den mest populære bussruten i Follo med 150.000 kunder hver måned, får avganger hvert tiende minutt fra kl. 11.30 til kl. 20.00 de fire siste lørdagene frem til jul.

– Dette er et tiltak for å avhjelpe kaoset i Ski på lørdager, og som vi håper skal få mange til å la bilen stå og heller ta bussen, sier trafikkplanlegger i Ruter, Olav Raanaas Moen til ØB.

Seks avganger i timen

Normalt kjører Ruter avganger hver halvtime på lørdager mellom Bøleråsen og Drøbak. En vanlig lørdag har denne linjen rundt 2.500 passasjerer. Da Ruter forsøkte seg med timinuttersavganger lørdagene før jul i fjor, steg passasjertallet til over 3.000.

– Ruter har hatt en vekst på mer enn ti prosent det siste året og lørdagstrafikken er den som har økt mest, sier Raanaas Moen.

Ut fra de gode erfaringene man gjorde i fjor, kommer Ruter med det samme tilbudet i år. I fjor gikk bussen hvert tiende minutt fra kl. 09.30 og frem til kl. 17.30. I år venter Ruter til kl. 11.30 med avganger hvert tiende minutt. Det betyr at det blir seks avganger i timen frem til kl. 20 disse lørdagene. Deretter blir det som vanlig avganger hver halvtime.

Den økte frekvensen vil folk i Drøbak også dra nytte av. Der vil bussene kjøre hvert tidende minutt fra Dyrløkke, hvert tyvende minutt fra Seiersten/Ullerud og fra Måna/Heer.

Tilpasset åpningstider

Det er bare linje 510 som øker frekvensen. Alle de andre linjene kjører normale lørdagsruter.

– Kundene vil merke mindre til forsinkelsene når bussene kommer så tett. Vi anbefaler folk å kjøpe billett på forhånd enten med reisekort eller ved i bruke Ruters reiseapp på mobil, slik at bussene kommer raskest mulig frem, sier Raanaas Moen.

– Vi håper med dette tiltaket at flere vil la bilen stå og heller velge å reise kollektivt på julehandel i Ski. Og får vi nye passasjerer, så oppnår vi det vi ønsker, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren.

Kommentarer til denne saken