SKI: I kveld starter de opp igjen. Kjendis-jentene som tråkker seg gjennom det ganske land på hver sin sykkel med et tv-team på hjul. Produsenten bak programmet heter Dag Vidar Hopøy og kommer fra Ski.

- Man kan vel si at det er en blanding av «Gutta på tur» og «Norge rundt», sier Hopøy.

Med produksjonsselskapet Parkas har han de siste månedene fulgt programlederne Hedda Kise og Charlotte Mohn på rundreise i Norge.

- I den første episoden er vi i Grimstad. Der har vi selvfølgelig møtt både Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen, og Espen Grjotheim (kjent fra bl.a. Secret Garden, Idol og flere store musikaler) fungerer som lokal guide og viser jentene rundt. Også er Siren Sundby med, sier Hopøy.

Mia ble redd

Ski-mannen har tidligere vært med på å produsere både «Gutta på tur» og «Turklar» for TV2 og en dokumentar om Mount Everest for TV Norge.

- Vi er kjent for å lage uteprogrammer, sier Hopøy.

Når man lager tv ute, så vil man selvsagt fra tid til annen være utsatt for vær og vind. Det fikk produksjonsselskapet og sykkeljentene kjenne på kroppen da de besøkte Stavanger.

- Vi skulle opp på Prekestolen og det blåste stiv kuling og styrtregna. Vi hadde med oss Mia Gundersen som lokal guide og hun har jo litt høydeskrekk, så da de andre jentene ville balansere ytterst på kanten, ble ikke Mia så veldig glad og holdt på å gå sin vei. Det ble veldig bra tv, sier Hopøy, som påpeker at Gundersen etter hvert var så fornøyd med turen at hun utsatte kveldsflyet sitt samme dag for å være med litt lenger.

Inspirasjon

Dette er andre sesong av programmet som i fjor dro opp mot 300.000 seere på det meste, med en markedsandel på over 20 prosent.

- TV2 var i hvert fall så fornøyd med tallene at vi nå sitter her med sesong to. Og vi er i planleggingsfasen av sesong tre allerede, sier Hopøy.

Programmet skal sendes i fem halvtimessendinger før fotball-VM, og deretter to timesprogrammer i juli.

- Folk skal vel se på dette for å ikke se på tv. Vi håper det gir inspirasjon til å komme seg ut på sykkelen og oppleve Norge på et nærmere hold enn når man kjører bil, sier produsenten.