Kuletre er senterets nye juletre

Lysende løsning: Borte er grantreet. I år er futurisme i fokus utenfor Ski storsenter.

Lysende løsning: Borte er grantreet. I år er futurisme i fokus utenfor Ski storsenter.

Artikkelen er over 3 år gammel

Borte er barnåler og juletrebelysning. I stedet skinner en kritthvit samling «snøballer» utenfor Ski storsenter. Juletreet har allerede rukket å skape reaksjoner.

DEL

Senterleder Gro Collett er litt lattermild når spørsmålet kommer:

- Juletreet vårt? Ja, hva skal jeg si om det…? Er det noen som synes det er litt sterkt lys?

- Det er egentlig ikke noen annen grunn bak det enn et ønske om å gjøre noe nytt og fornye oss litt. Og det har jo et litt annet preg enn et grantre.

- Det kan du si…

- Ja, det er litt mer … futuristisk. Vi ønsket en litt annerledes vri på ting, og hvis man ser under glasstakene i senteret, så går de lysende kulene igjen der også.

Det er det nok ikke alle som tenker på når de har sett det blendende hvite lyset ved Jernbaneveien. Reaksjonene inn til redaksjonen er ikke julebeigeistrede.

- Hvem tok avgjørelsen om at dere skulle ha akkurat dette treet?

- Det var nok meg. Jeg har sett at disse kuletreene står litt forskjellige steder – blant annet på Tjuvholmen, og i Moss, der hvor jeg bor.

- Hva med plasseringen? Er det ikke litt bortgjemt bak sykkelstativet og inntil veien?

- Det står omtrent der hvor treet har stått før, men vi har flyttet litt på det mot veien, for at vi skal ha plass til utrykningskjøretøy, om det skulle bli behov for det.

Og det kan jo hende. Fredag er det Black Friday og åpent til midnatt, og det er lite som tuller med pulsen og blodtrykket hos nordmenn som ordet «salg». 

Les mer:

Artikkeltags