Gå til sidens hovedinnhold

MDG stenger oljekrana i årets Skirevy

Artikkelen er over 5 år gammel

Kreativt, fullt trøkk, god humor og god koreografi. Superlativene haglet etter premièren.

SKI: I oktober hvert år starter oppkjøringen til Skirevyen for elevene på Ski vgs. Her får alle som ønsker det prøve seg på audition, uavhengig av trinn og linje.

– Revyen bygger et utrolig godt miljø, på tvers av alle trinnene, og det varer år etter år, mener årets revysjef Nora Christine Solheim.

Det gode miljø kommer også til uttrykk på scenen. Det formelig oser spilleglede av ungdommen. Det jubles og klappes i salen når skuespillerne entrer scenen, første gang.

– Nå stopper strømmen av olje til oljebarna, så blir vi kvitt oljesølet, synges det tilbake fra scenen. Det jubles om mulig enda mer fra publikum. Stemningen er satt for kvelden.

Oljekrana stengt

Handlingen i revyen starter med at MDG vinner valget og stenger oljekrana.

En arbeidsledig oljearbeider sliter. Livet er ikke så lett for han, etter at MDG kom til makten. Han har nemlig bare dragning mot oljen. Ingen annen jobb er av interesse og det skaper trøbbel i et samfunn som ikke er så oljesmurt som det var før MDG kom til makten.

Maktskiftet har gjort at nasjonen Norge er på randen av konkurs, og idédugnad må til. Her blir blant annet kake- lotteri nevnt, men det er på Skirevyen som i det virkelige Norge; oljefondet må til pers. Men det er tomt, skal det vise seg.

Uten å røpe for mye, kan vi si at noen har latt seg rive med av ideen til Donald Trump. Om å bygge mur mot Mexico. For å si det sånn: Det var ikke Mexico som betalte for den.

Det er elevene selv som har skrevet sangene og sketsjene i årets revy.

Årets instruktør, Johannes Lindrupsen fra Fredrikstad, er den samme som var med i fjorårets revy. Han synes det er vanskelig å sammenligne de to oppsetningene.

– Jeg synes vi også i år har kommet frem til en forestilling vi kan være stolte av. Vi lagde en god revy i fjor. Det samme har vi gjort i år.

Han er imponert over hvordan ungdommen har stått på for å lande forestillingen.

– De er vanvittig dyktig de som er på scenen.

Instruktøren er ikke alene om å mene det. Marit Storhaug og Svein Sjøberg har tatt turen fra Oslo for å få med seg årets revy.

– Man merker at ungdommen er godt informert om hva som rører seg i det politiske liv. Dette vil jeg si er en god investering for ungdommen som er med. I tillegg har de en veldig god kontakt med publikum. Veldig bra forestilling, skryter de.

Nye forestillinger spilles 4, 11 og 12. mars.

Kommentarer til denne saken