God trening med strikk i skogen

ALLE FOTO: OLE KR. TRANA

ALLE FOTO: OLE KR. TRANA

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

SKI:  Stemningen er avslappet mens skravla går og musklene jobber.

– Når miljøet er godt, orker du mer enn du tror, mener den spreke gjengen, som er aktiv på dagtid.

Hver onsdag denne sommeren har Lene Martinsen Østby vandret av gårde i raskt tempo inn i skogen, med en hale av treningsvillige folk etter seg. Ikke alle er like spreke i utgangspunktet, men de vil gjerne gjøre en innsats for å holde seg friske og komme i bedre form.

Trene gjennom sommeren

Frisklivssentralen i Ski kommune er kommet for å bli. Lene er leder, og det er inngått et samarbeid med «Aktiv på dagtid».

– Vi ønsket å ha et treningstilbud gjennom sommeren for at det ikke skulle bli for langt opphold. Da er det verre å komme i gang igjen, sier frisklivslederen.

I gruppen vi blir med i skogen bak Alliansehallen er det en blanding av pensjonister og personer som har vært syke og trener for å kunne holde seg i jobb.

– Det er bra tilbudet er åpent for oss som er litt eldre. Det vil redusere behovet for pleie, mener Bjørn Christensen, Dagfrid Vigerust og Tove Brit Carlsen.

De tar i så det knirker i de grønne strikkene.

– Holder meg i jobb

For Mette Sørli er treningen svært viktig. Hun fikk hjerneblødning for drøyt fire år siden, har vært operert og gjør sitt beste for å kunne være litt i jobb i finanstilsynet.

– Da sparer jeg kommunen for mange penger.

Mette trener flere ganger i uken og synes det er nyttig å få god veiledning.

– Jeg ser ikke så bra, men har likevel vært heldig.

Når den ene gruppen trekker strikker, tar den andre en rask runde i skogen. Munnen går like fort som beina.

– Jeg har hørt at det også kommer zumba, lyder det mellom trestammene.

Hjelper mot det meste

En av de ivrigste i gruppen har ikke lyst til å ha navn og bilde i avisen. 45-åringen har vært syk lenge og er under omskolering.

– Møt opp på trening, lyder hennes hovedråd.

– Dette er en lekeplass for voksne med avslappet og fint miljø. Selv de dagene jeg kjenner meg elendig, ender jeg med å ta i det jeg orker, for det er så ufarlig og hyggelig. Alt er bedre enn ingen ting og det er også sunt å ha et fast program. Da kommer du deg ut, sier en smilende 45-åring.

Knebøy er det neste på programmet, og på stien bak jogger det forbi noen unge, ivrige håndballjenter.

Artikkeltags