Foreldre og elever gledet seg stil kveldens sommerfest, men etter flere uker med fantastisk vær satte vindkastene  en kjepper i hjulene for Ski Skole. Rektor Vigdis Sandvik forteller at skolen ikke så noen annen mulighet enn å flytte på kveldens arrangement.

 –Nå har det vært flere uker med nydelig vær og temperaturer på rundt 30 grader, så det er klart at det er litt skuffende. Vi hadde ikke latt oss avfeie av noen dråper regn, men vindkast på 10 sekundmeter er det vanskelig å overse. Spesielt når man er avhengig av lydanlegg, forteller Sandvik.

Når Østlandets Blad snakker med Sandvik onsdag formiddag har det allerede begynt å blåse opp. Foreldre skal ha mottatt sms via skolens beredskapsplattform Transpander.

 – Vi satser på at det blir bedre forhold neste uke, og gleder oss stort til å arrangere festen på førstkommende tirsdag, forteller Sandvik.

Les også: Årets første bad holdt på å bli hans siste

 

Metrologene advarer

Ski skole er neppe de eneste som må avlyse planer. Lavtrykket er på vei for fullt og metrologene er tydelige i sin tale:

 "Fest alle løse gjenstander", melder Metrologisk Institutt til Nettavisen.  Videre advarer metrologene mot å ferdes i fjellet og vær forsiktig når du ferdes utendørs.

Mens det i Akershus, Rogaland, Østfold, Vestfold og Telemark er sendt ut gult varsel, har Sogn og Fjordane fått oransje. Det nye varselet erstatter det tidligere obs-varselet og har tre nivåer; rødt, oransje og gult.