Her burde Fitim avgjort for Follo FK

Fitim Azemi hadde Follo FKs aller største sjanse i andre omgang, men maktet ikke å få ballen i mål. Senere utliknet Kongsvinger til 1-1.

Fitim Azemi hadde Follo FKs aller største sjanse i andre omgang, men maktet ikke å få ballen i mål. Senere utliknet Kongsvinger til 1-1. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

KONGSVINGER:Fitim Azemi hadde en kjempesjanse til å gjøre 2-o og nesten avgjøre kampen i Kongsvingerhallen til Follo FKs fordel. I stedet utliknet hjemmelaget takket være et selvmål helt på slutten.– Ja, det var et regelrett selvmål, tilsto midtstopper Torstein Mjønner, til tross for at speaker forsøkte å kreditere en av Kongsvinger-angriperne den kontante utlikningen i kampens siste minutt.

– I det innlegget kom syntes jeg vi var i mindretall inne i feltet, og jeg ble litt i tvil om hvem som var min oppgave.

Og når man skal forsøke å markere flere spillere samtidig, blir selvfølgelig ingen av dem ordentlig markert.

Dermed har Follos to midtstoppere i Anders Lübecks skadefravær vist at de har “målteften” i orden, ved å heade inn hvert sitt selvmål i de to siste kampene. Sånne ting er viktig å få unnagjort før seriestarten.

Mye bedre

– Dere så lenge ut til å vinne, men en kamp varer i 90 minutter…?

–Ja, den gjør det, men dette var mye bedre enn mot Elverum forrige helg, slår Ski-gutten Mjønner fast.

– Og nå føler du at du er i ferd med å sikre deg en midtstopperplass?

– Nei, det får du ta med treneren, kommer det diplomatisk fra storvokste Torstein Mjønner.

Gode søknader

– Ja, Torstein og Håvard Andreassen har fått en del spilletid i det siste og har gjort det bra. De har levert gode søknader, sier Hans-Erik Eriksen.

Stort mer får man ikke ut av ham på dette tidspunkt i sesongen. Men han bekrefter at Lübeck er spilleklar igjen i neste uke – og at det neppe vil bli noen klar første-11’er, i alle fall ikke med det første.

– Vi må ha 15-16 spillere som er gode nok, sier Follo-treneren om den saken.

Forfjamset

Scoringen til Follo kom etter at litt heldig forspill. Hjemmelagets forsvar så ut til å ta time out da en lang ball landet på 20 meter, og Fitim Azemi og Eirk Markegård ble så forfjamset at de nesten løp i veien for hverandre.

Azemi forsøkte seg først, deretter landet ballen i beina på Markegård som dundret den i nettet.

Halter litt

I Kongsvingerhallen var det hjemmelaget som absolutt hadde ballen mest og de fleste sjansene. Eriksen innrømmer da også:

– Vi halter fortsatt litt med å fremstå slik vi ønsker. Vi evner ikke helt å gjøre det vi ønsker med ballen i laget. Kampen blir for mye en overgang, vi evner ikke helt å holde på ballen og etablere oss i angrep. Dette er den delen av spillet vårt jeg mest ønsker å utvikle fremover, sier han.

I lange perioder ble Follo liggende lavt, uten å true hjemmelaget. I det ene angrepet kastet keeper Pål Stensholt – som for øvrig sto meget solid – til Eirik Markegård på 25 meter, og bare sekunder senere kom Patrik Karoliussen ned på 16-meter og hentet ballen.

Da har de fortsatt hele Kongsvinger å spille seg forbi.

Må bruke vinteren godt

Og da er nettopp Kongsvingerhallen med motstandere og kamper som dette arenaen å gjøre det på.

– I perioder i dag var det et steg videre fra Elverum-kampen forrige helg. Vi driver på en måte og akklimatiserer oss, og slik sett var både denne og kampen forrige helg gode referanser for oss.

– Men vi må bruke denne vinteren godt, både treninger og kamper, slår Follo-trener Hans-Erik Eriksen fast. 

Artikkeltags