SKI: Klokken 20.05 hørtes det klapping fra møterommet på Follo FKs lokaler i Industriveien i Ski. Klubben er reddet, og dermed kunne spillere, trenere, foreldre, supportere og bidragsytere trekke et lettelsens sukk.

– Vi har jobbet lenge for å sikre Follos fremtid. Dette arbeidet er avsluttet og målet er nådd, kunnegjorde styreleder Frank Johansen.

 

– Hver eneste krone ble avgjørende, og det var spenning til siste slutt, legger han til.

 

Les også: Reaksjoner etter Follo FKs skjebnekveld

 

Lettet hovedtrener


Hovedtrener Hans-Erik Eriksen var naturlig nok svært lettet etter den dramatiske redningsaksjonen mandag kveld.

 

– Selvfølgelig det vi håpet på og drømte om.  Da Frank sa at målet var nådd, var det et stort øyeblikk. Det var en ny milepæl, sier Eriksen.


Han ser fremover mot en helt ny organisasjon. I klubbens 13 år gamle historie representerer dette på mange måter år null.

 

– Nå skal vi være gjeldsfrie, og det er en helt ny verden. Det blir viktig å kartlegge hvordan Follo FK skal se ut i fremtiden, sier treneren.


Eriksen har vært med på flere smeller, hvor gammel gjeld har kommet opp til overflaten. Han håper det ikke skjer nok en gang.


– Jeg krysser alt jeg har på hele kroppen og ser fremover.

 

Dette betyr også at andre lag kan puste lettet ut. En Follo-konkurs kunne ført til at lagets kamper ville blitt strøket og motstanderlagene mistet poengene de fikk mot Follo. Det ville skapt store forandringer på tabellen i Adeccoligaen, spesielt i opprykks- og nedryksstriden.

 

Storstilt redningsaksjon

Aksjeselskapet Follo-supporterne AS ble opprettet for rundt to uker siden. Potensielle redningsmenn og -kvinner kunne kjøpe aksjer i selskapet, mot prosentandeler av fremtidige overganssummer fra salg av Follo-spillere.

Follo FK har i mange år vært preget av økonomiske problemer, og det har flere ganger dukket opp økonomisk grums fra fortiden. Nå er klubben i en balansert økonomisk situasjon, mens disse siste millionene stammer antageligvis fra årene 2007-2010.

Så sent som under cupfinalesesongen i 2010 var gjelden på hele ti millioner kroner.

Sletting av gjelden vil ikke gi gull og grønne skoger. Veien videre er lang og tøff. A-laget rykker mest sannsynlig ned til 2. divisjon, men fundamentet ligger der allerede. Follo FK er landets mest lokale toppklubb, med omtrent hele a-stallen utviklet gjennom egne rekker.

Les også: Follo FK jobbet mot en lokal bedrift for å få penger

HVA ER DIN REAKSJON TIL AT FOLLO FK ER REDDET? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER