Bækkelaget vant 29-26 mot Follo hjemme i Ekeberghallen. Ikke nok med det; Nøtterøy slo Runar 36-34. Dermed kan ikke Follo ta igjen Nøtterøy som nå har 15 poeng på 10. plass. Falk Horten på 11. plass har 10 poeng, mens Follo ligger helt nederst på tabellen i Postenligaen med 9 poeng.

Follo begynte skjebnekampen meget bra, men vertene raste fra mot slutten av 1. omgang. 653 tilskuere fikk se en thriller av en 2. omgang, der Follo HK var snublende nær å hente inn Bækkelaget. Kampen var like viktig for begge lag - men i to forskjellige ender av tabellen i Postenligaen.

Bare nesten

– Det var nesten - som så ofte før i år, sier sportslig leder Sixten Kjernlie i Follo HK. – Det er for mye nesten også i dag - og så er vi ikke gode nok når en kamp står og vipper sånn som i dag. Dette er mentalt, klart det har litt med det å gjøre, sier Kjernlie.

Da vi snakket sammen etter kampslutt i Ekeberghallen, pågikk fortsatt kampen i Nøtterøyhallen mellom Nøtterøy og Runar. Og Follo hadde fortsatt to halmstrå igjen for å berge plassen i eliteserien. Nå blir de to siste kampene betydningsløse, hjemme mot Arendal onsdag kveld og borte mot Drammen onsdag 26. mars.

De gamle er eldst

Keeperveteran Erik Horgen fikk spille det meste av kampen etter at han avløste Håvard Åsheim i 1. omgang.

– Vi har ikke marginene på vår side, nok en gang. Det er veldig nær. Vi hadde jo også tre stolpeskudd på slutten. Men vi varierer litt for mye i prestasjonene. Innimellom er det glimrende. Og jeg husker hvorfor jeg egentlig sluttet å spille, peser Horgen med et smil.

– Det har vært gøy å være med på treningene i 14 dager. Det hadde vært moro med seier i dag, men ballen trillet ikke vår vei i første omgang. Selv da vi lå seks mål bak, henger vi på. Vi har dessverre gått på veldig mange hederlige tap i vinter, sier Erik Horgen.

Du kunne følge hvert kast i kampen her!