Follo HK innfridde mot Haugaland hjemme i Follotrykk Arena søndag kveld. 29-21 ga to kjærkomne poeng.

- Jeg så en kamp hvor treneren vil ha litt mer enn spillerne som er fornøyde med å ha kontroll. Åtte mål er greit, selv om det burde vært 15, sier trener Jan-Ivar Lorentzen.

Se bilder fra kampen her

Puslete start

Et rufsete Follo lå under 1-4 i starten av kampen. Men på 12 minutter gikk Follo fra 1-4 til 8-4. Kyrre Vegard Johannesen (2), to på rappen ved Benjamin Nordby, Mihael Gorensek, Vasja Furlan og toppscorer Steffen Berg Løkkebø satte inn noen viktige scoringer. Keeper Blaz Voncina reddet et straffekast på stillingen 4-4, og Follo klarte å utnytte Haugalands to utvisninger til fulle.

Follo kunne gå til pause med ledelse 14-11.

- Vi hadde også en god periode i andre omgang, sier Lorentzen.

Flack i slag

Han er spesielt fornøyd med at Henrik Sverdrup Flack var tilbake i godt, gammelt slag.

- Det er veldig moro at Tobias Ringstad og Halvard Lunde har 100 prosent uttelling. Og jeg er veldig fornøyd med det Henrik Sverdrup  Flack viser i dag. Sett under ett synes jeg Flack var Follos beste spiller i kveld, sier Jan-Ivar Lorentzen.

- Ja, det gikk bra i dag, smiler tremålsscorer Tobias Ringstad.

Blaz Voncina ble kåret til Follos beste spiller. Han fikk en tidlig kveld da Håvard Åsheim slapp til mellom stengene de siste seks og et halv minuttene.

Tøff bortekamp

Onsdag kveld går ferden til Terningen Arena og en tøff bortekamp mot Elverum.

- Det dere viste i dag holder vel ikke der?

- Nei, det gjør det absolutt ikke, og det er spillerne klare over. Men vi skal gjøre et ærlig forsøk. Vi lar oss ikke avfeie av et par tusen gærne elveruminger, sier Lorentzen.

Han ser for seg at Elverum kommer til å vinne sine resterende kamper. Tabellsituasjonen er fortsatt like uavklart, det vil si jevn og spennende.

- Vi skal jobbe maksimalt for sluttspillplassen. Vi kan fortsatt ta medalje og havne på kvalikplass, men vi rykker ikke ned, sier han.

Glisne tribuner

Søndag 17. mars går neste hjemmekamp mot Fyllingen. Da er det fint om folk i Follo kjenner sin besøkelsestid og støtter opp om medaljekandidaten. 344 tilskuere på eliteseriehåndball i en hall som tar nesten det seksdobbelte, er for dårlig.

- Vi lar oss ikke prege av at Follo-folk ikke prioriterer å gå på håndballkamp i dag, understreker Jan-Ivar Lorentzen.

Men det hadde i hvert fall gitt en hyggeligere ramme for et av Norges beste håndballag...

Du kunne følge kampen live her

Sjekk tabellen i Postenligaen her