LANGHUS: I tillegg til Scheie spilte også Anders Skiaker Myhra, Konstantin Madert, Oskar Olafsson og Espen Røhmer i gult forrige sesong. Det kan bli temperatur på parketten i kveld.

– Det er en emosjonell match for mange. Treneren (Scheie) tok dem til en sensasjonell bronse i fjor. De har blitt værende der oppe. BSK ser jeg er opptatt av at det er et hatoppgjør. Den følelsen har ikke jeg. Jeg er iskald på sånne ting etter å ha levd som profesjonell idrettsutøver i mange år selv. Dette er en kamp som alle andre, og det er en viktig kamp. Vi står overfor cupfinaler hver uke når vi har de poengene vi har, sier Scheie.

– Et topplag

Han er imponert over det gamleklubben har fått til.

– På et mirakuløst vis klarte de å redde seg fra å gå dukken etter forrige sesong, sier Scheie.

– Det hadde du ikke trodd?

– Det var det vel ingen som hadde trodd. Det var jo bare snakk om konkurs, slå seg sammen med Follo, alle spillere vekk osv. Så var det en foreldregruppe da, som har jobbet steinhardt. De har gjort en kjempejobb. Nå flyter laget videre på medgangsbølgen etter jul i fjor hvor vi hadde ti av elleve seiere. De er i cupfinalen, og er et topplag. Vi møter et topplag i morgen, sier Scheie.

Må forsvare seg bedre

Bækkelaget ligger trygt plassert på 6. plass med ni poeng. Follo ligger under streken med tre poeng. Det er bakover Follo har slitt, med et forsvar under pari og et målvaktsspill som har vært enda dårligere. Det må sitte hvis det skal bli to poeng i morgen.

– Det er det samme som før hver kamp, vi må være mer kyniske defensivt. Stoppe flere baller, enten gjennom å lage frikast, eller med flere redninger. Vi må være i nærheten, for vi scorer mye mål. 28 mot Stord, nesten uten kontringer, påpeker Scheie

– Vurderer du å bytte til 3-2-1 bak?

– Jeg vurderer mye, det kan jeg fortelle. Ikke mye 3-2-1, men jeg vurderer mye forskjellig. Vi skal jobbe ut ifra 6–0. Jeg vet hvordan vi kan stoppe BSK ved å spille 6-0, sier Scheie.

Må få hull på Jungman

Bækkelaget har en solid førstesekser med de tre «S'ene» Simen Strømberg, Christian O'Sullivan og Emil Sundal bak på banen. De må stoppes. Det er imidlertid et annet spøkelse som kan bli det skumleste i morgen. BSK-målvakt Emil Jungman.

– Han er en av de desidert beste målvaktene i Postenligaen. En matchvinner. Vi kan ikke skyte Jungman god. Han kommer til å redde masse skudd. Vi må sørge for at han redder for lite. Det blir nøkkelen, mener Scheie.

– Du er ikke redd for at spillerne får høye skuldre av den utsatte tabellposisjonen.

– Det er de tankene du må unngå å ha. Tabellen kan vi se på i mars, avslutter Follo HK-treneren.

Kampstart i Follotrykk Arena klokken 19:00.