LANGHUS: Brasilianeren har spilt fem år i den spanske toppserien for Naturhouse La Rioja (CB Ciudad de Logroño). Der har han fått med seg to semifinaler i EHF cupen, og laget hans har som best blitt nummer to i den spanske toppserien. Sportslig leder i Follo HK, Sixten Kjernlie, tror de kan ha skutt gullfuglen.

– Han ser veldig bra ut. Stor, sterk og solid. Jeg synes også jeg ser at han har bra grep og skudd. Det ser lovende ut. Han blir en forsterkning både i forsvar og i angrep, sa Kjernlie etter brasilianerens første trening med klubben.

Solid test

Den medisinske testen var i alle fall intet problem for den gigantiske strekspilleren.

– Glenn (Halvorsen) ved Plexusklinikken gjennomførte testen og greide ikke å holde ham igjen under styrketestene, forteller Kjernlie.

Det lover godt for et lag som har manglet noen kilo muskler.
Ales Silva selv gir denne begrunnelsen for å velge Follo HK og Norge:

– Jeg har spilt og levd i Spania de siste fem årene. Landet er i en liten økonomisk krise på mange områder, og jeg ønsket å endre min livsstil. Jeg har hørt mye bra om Norge og folkene her. Det skal være et bra land, sier Silva, som er født og oppvokst i Santa Catarina, langt sør i Brasil.

– Du ønsker å etablere deg her?

– Ja, det kan være muligheter for det. Kjæresten min kommer over hit denne uken, forteller strekspillere. Han svarer det åpenbare når vi spør ham om styrkene hans på håndballbanen.

– Jeg er høy og sterk. Samtidig har jeg erfaring, noe som kommer godt med her hvor det er mange unge spillere, sier Silva.

Vil rykke opp

Silva har selvsagt fått med seg at Follo HK forsvant ned en divisjon i våres. Han er klar på at opprykk er et realistisk mål.

– Jeg tror vi har et lag som kan kjempe i toppen. Det er ingen tvil om at vi vil opp i eliten igjen og at det må være sesongens store mål, sier Silva.

Det kan også gå mot comeback i Follo-trøya for Nicklas Knudsen. Han og klubben har samtaler og håper en avtale om spill i rødt i 2014/15 kan inngås.

Fakta:
Ales Silva
Alder: 27
Født: Santa Catarina
Posisjon: Strekspiller
Høyde: 2.02 meter
Vekt: 110 kilo
Tidligere klubb: Naturhouse La Rioja.

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her