SKI: Geir Simonsen (47) fra Drøbak viste de rekordmange konkurrentene ryggen og seiret suverent i sesongen første utgave av Follotrimmen. Janicke Ekelberg (40) i sitt første løp etter Boston Marathon, var raskeste kvinne.

– Mye trening gjennom mange år, svarer Simonsen når vi vil vite hvor han får den gode formen fra.

Han var først i mål av de 450 løperne som la ut fra Ski stadion. I tillegg deltok 195 trimmere – stor oppslutning, med andre ord.

Han gjør – og har gjort – mye av treningen på ski, fordi han synes det er morsomst. Han har nok et minst like stort talent for å løpe, men nå er det mange år siden han har deltatt i Follotrimmen.

– Det ble litt for mye trim for meg. Men da jeg fikk høre at det skulle være fellesstart, meldte jeg meg på. Dermed finner jeg alltid noen jeg får målt litt krefter med, uten at jeg behøve å reise så langt, sier vinneren.

SE flere bilder fra Follotrimmen her

SE resultatene her

SE terminlisten her

Måtte strekke våpen

Konkurrentene er herved advart, for Geir Simonsen har tenkt å få med seg samtlige løp i Follotrimmen i år, såfremt det viser seg praktisk mulig. Og så skal han løpe Blomstermila i Drøbak, selvfølgelig.

Jan Billy Aas var blant favorittene og gikk som vanlig hardt ut, men måtte til slutt strekke våpen for Drøbak-løperen.

– Jeg forsøkte å riste av med både Simonsen og et par andre. De to andre klarte jeg, men han ble for sterk, slo Aas fast.

Liker å løpe langt

Janicke Ekelberg fra Ski var først i mål av damene.

– Det var hardt og jeg fant liksom aldri rytmen. Men så liker jo jeg å løpe langt da, smilte hun etter “sprinten” på 5,5 kilometer.

Follotrimmen var hennes første løp etter Boston Marathon, der hun akkurat hadde gått i mål da bombene smalt.

– Boston er en tøff maraton. Man fullfører ikke Boston maraton, man overvinner den. Men jeg løp et minutt fortere her enn i fjor, sier Ekelberg strålende fornøyd.

Like nervøs som i Boston

Men legger til:

– Jeg er alltid nervøs foran løp, og var minst like nervøs her i dag som i Boston. Rart, for jeg løper jo egentlig bare for og mot meg selv. Men det var veldig gøy – gøy å løpe med så mange, sier Janicke Ekelberg.

Årets første utgave av 30-årsjubilanten Follotrimmen samlet det største antall deltakere på lang tid. Humøret var på topp hos alle, så vidt vi kunne se. Formen virket ikke for å være så verst den heller.

Gøy med fellesstart

– Jeg følte jeg fikk ut alt, og er godt fornøyd, smiler Stig Lima.

– Det var veldig gøy, spesielt med fellesstart. Dermed finner man alltid noen på sitt eget nivå som man kan kjempe med, smiler Drømtop-mannen som for bare ti dager siden perset med ti minutter under Wien Marathon.

Og som i likhet med mange andre har SkiLøpet til høsten som sesongens store mål.

Bedre trent

Blant de mange løperne som drakk saft og pustet ut etter årets første løp i Follotrimmen, fant vi en smilende trio bestående av Benedikte Bøe, pappa Knut Bøe og Johanna Rurling. To av dem fra Ås, sistnevnte en “stockholmare” bosatt i Oslo.

– Fint å få utfordre seg selv, løpe og være med på noe morsomt, sier Benedikte.

– Hardt?

– Det var verre i fjor, innrømmer hun. Nå har hun trent bedre, nettopp for å kunne løpe litt lettere i Follotrimmen.

Utfordre seg selv 

– Jeg ble med fordi Benedikte tok utfordringen i fjor. Jeg ville ta utfordringen, ha noe å løpe og trene for, skyter Johanna inn.

Knut Bøe syntes også det var veldig hyggelig, og et flott arrangement.

– Her er det mulig å utfordre seg selv. Vi er nybegynnere alle sammen, men kommer helt sikkert til å stille neste gang også, sier Knut Bøe.

Neste løp i Follotrimmen er tirsdag 14.mai med start og mål ved Andedammen på UMB i Ås, mens jubileet markeres – med kaker – på Seiersten den 30. mai.