Follo-damene vant igjen

Follo HK Damer spilte stadig bedre utover i kampen, og her er Celine Hagen på ferde i andre omgang og scorer ett av sine to mål i kampen.

Follo HK Damer spilte stadig bedre utover i kampen, og her er Celine Hagen på ferde i andre omgang og scorer ett av sine to mål i kampen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

SKI: Follo HK Damer har fått en flott start på sesongen, etter at de søndag vant 27-20 hjemme over Lunner.

– For våre unge spillere var dette en tøff kamp, så jeg er veldig glad for at vi klarer å dra dette i land, sier Follo-trener Lars Abelsen.
Han fikk aldri se sine jenter glitre, i alle fall ikke i første omgang, men likevel slet de seg til en fire måls ledelse ved pause.
I andre omgang ble det bedre.

Steg til værs

Det svinger av dette unge Follo-laget, noe som kom tydelig frem midtveis i omgangen – akkurat da Lunner-forsvaret var så tett at Follo-jentene ikke fant veien gjennom. Da steg Linn Engelund Lorentzen til værs ute på nærmere ni meter og dundret ballen i krysset.

Akkurat det som skulle til for å true Lunner, i alle fall litt også fra distanse.
Men så misbruker den samme spilleren tre gode sjanser, inkludert et straffekast, i løpet av de neste to minuttene.
Likevel ble hun lagets toppscorer i denne kampen, og likevel ledet hjemmelaget 14-10 ved sidebytte.

Ble satt ut

Lunner består av mange spillere med stor rutine, helt tilbake også til spill i eliteserien. Ikke minst keeper Monica Haugerud ble et problem for mange av de unge Follo-spillerne.

– Hun satte oss litt ut av spill i første omgang, innrømmer Julie Heide, som faktisk gikk målløs av banen i denne kampen.

– Vi gjorde mange feil og spilte nok ikke vår beste kamp. Men det kom seg veldig utover i andre omgang, legger Ida Ringlund Hansen til.

Lunner-keeper Haugerud ble av den lokale juryen ikke overraskende kåret til sitt lags beste spiller, mens Amalie Bruvik fikk den samme utmerkelsen på Follo-laget.

Kostbar utvisning

Ja da, det ble bedre. Men ikke umiddelbart.

Ikke lenge etter pause fikk nemlig Follo kampens eneste utvisning, og den ble kostbar. 16-15 sto det på lystavla da tidligere nevnte Engelund Lorentzen igjen var spilleklar.
Men da sa også Follo takk for følge. Sakte, men ganske så sikkert, malte de på og økte forspranget, ikke minst takket være Frida Haugland som sto meget godt i mål i andre omgang.

Dermed sto det 27-20 i det sluttsignalet gikk.

Jevn og vanskelig

– Dette var en kamp der det svingte veldig, og der vi slet med å omsette sjansene. Det er ofte tungt i håndball, ikke minst når vi møter rutinerte Lunner som bruker mye tid slik at vi blir stående lenge i forsvar.
– Det var en jevn og vanskelig kamp, som kunne gitt oss enda større problemer, sier trener Lars Abelsen.

Artikkeltags