SKI:Variasjon var nøkkelordet da Mezzo og deres to menn åpnet damenes uke i Rådhusteatret søndag. Med jazz, etnisk musikk, disco, rock, klassisk og folkemusikk i bagasjen, tok den spenstige sammensetningen en fullsatt foajé med på en svært original reise.
–Variasjon er varemerket vårt, smilte Mezzos Turi Rødset Theimann, etter å ha åpnet "kvinneturneen".

Plass til to haner.

Men selv om det er kvinnene som står i sentrum i Rådhusteatret denne uken, var det plass til to sprelske menn da Mezzo inntok scenen. Tubaist Lars Andreas Haug, og Hans Martin Molvik på djembe og slagverk. Sammen tok de med damene inn i et improvisatorisk landskap.
–Det er helt fantastisk å være med Mezzo. De er utrolig lekne, varierte og nysgjerrige sangere, fortalte Haug, som det siste halvåret har spilt med Mezzo.
–De har så ulike stemmer, så det er som å spille med seks forskjellige instrumenter, fortsatte tubaisten.

–Har utviklet seg.

I spann med Turi Rødset Theimann, Grete Mørch, Anita Myrmæl, Linn Oprea, Hildur Aune Austrheim og Anne-Karine Kjus Nyborg, sørget de to herrene for å gi damenes uke et treffsikkert startskudd.
–Konserten var helt fantastisk. For det første var det kjempebra å høre på, for det andre var det et show av ypperste klasse. Topp underholdning, mente publikummer Trond Lie. Han kunne fortelle at han kjente til Mezzo fra tidligere opptredener, og mente bestemt at gruppen har hatt en rivende utvikling.
–Jeg mener de har tatt et langt skritt fremover. Dette er bare begynnelsen for dem, mente Lie. Også daglig leder for Rådhusteatret, Aksel Sinding, var storfornøyd med åpningen av kvinneuken.
–Dette var en fin opptakt til kvinneuken, konkluderte han. Han var dessuten klar på at han ikke tror mennene vil føle seg utelatt i uken som kommer.
–Kvinnene vi har valgt ut er så flotte artister at jeg tror det vil være flertall av menn i salen, smilte lederen lurt.