SKI: Norges første tv-kanal med utviklingshemmede skifter navn til Empo tv. Det var stor festivitas da det var offisiell åpning av kanalen i Industriveien i Ski tidligere i høst.

Tidsnok til valgkampen startet Tellus tv med riksdekkende sendinger av og med utviklingshemmede. De har fått god respons på tv-sendingene sine siden starten.

Sendingene er for alle. Temaene spenner bredt, slik at alle seere vil ha glede av det.

– Navnet Tellus viste seg å være navnet på et annet selskap i samme bransje. Ski Pro, som har ansvar for Tellus tv, har derfor besluttet at tv-kanalen skal skifte navn til Empo tv. Samtidig skifter også Ski Pro navn til Empo, opplyser prosjektleder Tom Rune Orset.

Styrke seg selv

Empo er de fire første bokstavene i det engelske ordet «empowerment», som handler om å aktivere og styrke menneskets egenkraft. I tillegg kan empo assosieres med empati og positivitet. - begge deler er verdier de ønsker å formidle.

– Empo tv sender på frikanalen torsdager kl. 17.00, med reprise på fredager kl. 14.00.

I tillegg sender vi på TV Follo og på webtv: empotv.no. Alle programledere og reportere har en utviklingshemming. Det har også de fleste fotografene, lyd- og lysmedarbeiderne, legger Tom Rune Orset til.

Empo

Empo tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser, og er et aksjeselskap heleid av Ski kommune. Empos kjernevirksomhet er å gi mennesker utviklingsmuligheter gjennom oppgaver i deres to avdelinger, Empo tv og Empo produksjon.

Empo produksjon tilbyr varierte arbeidsoppgaver som blant annet pakking, mekanisk montering, budtjeneste, vedproduksjon, ferdiggjøring av grafisk materiale.