Gå til sidens hovedinnhold

På nyåret får vi vite om dobbeltdekkere kan settes inn på strekningen Oslo - Ski

Artikkelen er over 3 år gammel

Jernbanedirektoratet snur alle steiner for å bedre kapasiteten mellom Oslo og Ski i rushtiden. Hvis dobbeltdekkere kan benyttes, kan disse være på skinnene i slutten av 2019.

SKI: For å øke kapasiteten på lokaltogene mellom Oslo og Ski i rushtiden, kan det bli aktuelt å sette inn tog med sitteplasser i to etasjer. Hvis det blir aktuelt, kan kapasiteten øke med 40 prosent på enkelte avganger.

Les også: Leter etter toetasjes tog til Østfoldbanen

Les også: Henter inn tilbud på dobbeltdekkere til Østfoldbanen

Norske tog, som er statens eier av togmateriellet, foretok sist vår en internasjonal markedsundersøkelse for å sjekke markedet for dobbeltdekkere. I oktober gikk man så, på oppdrag fra Jernbanedirektoratet, ut med en konkret forespørsel og satte en frist til 8. desember med å legge inn tilbud. Først da vil man vite om det kan bli aktuelt med dobbeltdekkere på strekningen Oslo – Ski.

– Når vi har tilbudene vil vi se om vi kan gå videre og i begynnelsen av neste år vil vi vite om det er mulig å få til. Det avhenger blant annet av om togene tilfredsstiller de tekniske kravene som stilles. Blant annet må vi se om togene kan passere under broer på strekningen, sier Dagfinn Berge i Jernbanedirektoratet til ØB.

Leveringstid blir også viktig.

Snur alle steiner

En undersøkelse som nylig ble offentliggjort, viser at det er på Østfoldbanen og spesielt på strekningen Oslo – Ski man finner de minst fornøyde reisende. Dobbeltdekkere kan være løsningen som kan gjøre reisen til en langt bedre opplevelse.

– Vi jobber også for å få til en forsterkning av rutetilbudet med tre avganger utover om morgenen og tilsvarende innover til Oslo om ettermiddagen. Spesielt ser vi at det er behov for et bedre tilbud til Ås og Vestby. Vi jobber dessuten for å få til en ekstra avgang utover fra Oslo i ettermiddagsrushet, sier Berge.

Han understreker at det jobbes aktivt i direktoratet med å finne en løsning på kapasitetsproblemet.

– Vi snur alle steiner for å bedre kapasiteten, men vi vet altså mer på nyåret, legger han til.  

Les også: Etterlyser tiltak som kan bedre forholdene for togpendlerne før Follobanen kommer

Kommentarer til denne saken