SKI: Mange i Ski kjenner henne via sin egen oppvekst i turn og senere gjennom sine egne barn. Nå har hun fått Norges Gymnastikk- og Turnforbunds kretsfortjenstmedalje i sølv. Utdelingen skjedde under kretstinget i Strömstad.

SE VIDEO:

Astri Nilsen har gitt flere hundre barn i Ski lysten på turn etter å ha vært trener for partiet 2-4 år foreldre og barn i 22 år.


Fortjenstmedaljen kan tildeles personer som ved sitt arbeid gjennom flere år har gjort en innsats av meget høy verdi for gymnastikk og turn.
– Jeg begynte som trener i 1993, forteller Astri Nilsen.

Hun leder og trener foreldre- og barnpartiene for de aller minste. I tillegg er hun aktiv utøver både i klubbben og i kretstroppen. Som utøver forbereder hun tur til et stevne i Finland senere i år.

God start for barna

Vi er på besøk i gymsalen på Hebekk skole, der det er foreldre- og barnparti 2-4 år. Idrettsgleden lyser fra øynene til de ferske turnerne.
– Jeg har funnet ut at jeg kjenner en god del av barna i Ski og slekten deres. Det blir en del trim for foreldrene også, sier Astri Nilsen.

Sang og lek

Treningen starter med sang og navneopprop, før det er kroppslek, løping, baller og mange forskjellige øvelser.
– Det siste kvarteret bruker vi de store apparatene i salen. De hopper, balanserer, kryper og stuper kråke. Det er kjempegøy å se utviklingen de har fra de begynner som toåringer til de slutter det halvåret de fyller fire år. Vi kan ikke gjøre alt med så små barn. Vi må tenke på kroppen deres så vi ikke overbelaster ledd, sener og muskler. Det gjelder å tenke litt på hva vi gjør, men vi legger grunnlaget. Balanse, koordinering og spenst er noe de trenger oppover i livet i alle idretter. Grunnlaget for alt legges i gym og turn, sier Astri Nilsen.
 

Fine ungdommer

I 15-/16-årsalderen er det vanskelig å holde på utøverne også i turn, men Ski er godt stilt.
– Vi har en veldig fin gruppe på 15 til 18 år. En god del av dem er også trenere; hjelpetrenere og hovedtrenere. Mange av dem har startet her. De har også en showgruppe. De jentene er kjempeflinke, sier Astri Nilsen.

– Velfortjent

Ann Kristin Riise, leder i Ski IL Turn, er full av lovord.
– Det første møtet med turn i Ski går for mange via Astris foreldre- og barnpartier på Hebekk og Finstad, og veldig mange av dagens turnere, trenere – og noen av foreldrene til og med – kjenner derfor godt til Astri. Hun representerer Ski IL Turns første møte med foreldre og barn, og har æren for at så mange velger å fortsette med turn. Så sent som i 2011 tok hun den nye trener 1-eksamenen. Astri deltok på sitt 33. voksenstevne i 2014 som aktiv voksen utøver i en alder av 70 år.
Vi setter enormt stor pris på den innsatsen Astrid har gjort gjennom mange år og på ulike måter. Hun er en nøkkelperson i vår klubb og en person vi gjerne rådfører oss med. Vi er stolte og glade over at Astri har mottatt denne velfortjente prisen, og at hun fortsatt er en meget aktiv ressurs både som utøver, trener og styremedlem, sier Ann Kristin Riise.

Hovedpersonen er en det nye styret i klubben gjerne rådfører seg med. Etter flere års opphold er Astri Nilsen nettopp valgt inn i styret igjen.