Fikk konsert fra TV-aksjonen

ENGASJERTE: De fire sangerne Nina E. Mortvedt, Lars Andreas Aspesæter, Benedikte Kruse og Anine Kruse Skatrud engasjerte elevene med sanger fra hele verden.

ENGASJERTE: De fire sangerne Nina E. Mortvedt, Lars Andreas Aspesæter, Benedikte Kruse og Anine Kruse Skatrud engasjerte elevene med sanger fra hele verden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sist fredag spratt en konsert ut av Den kulturelle skolesekken og landet på Vevelstadåsen skole. Hensikten var å skape blest om TV-aksjonen og skaffe flere bøssebærere.

DEL

VEVELSTADÅSEN: Fire sangere engasjerte elevene og allsangen med sanger fra  Somalia og Tyrkia, Polen og Sverige, India og en joik fra Finnmark lød over hele skolen. Noen kjente, andre fremmede. Men slik er det når årets TV-aksjon nærmer seg og inntekten går til barn i land som opplever krig og konflikter. Da er det viktig å minne hverandre på hvor godt vi har det her i landet.

Viktig søndagstur

Nå er det bare noen få dager igjen til flere titalls tusen bøssebærere skal ut på årets viktigste søndagstur.

24 millioner barn verden over får ikke skolegang på grunn av krig og klinflikt. Det at en hel generasjon ikke får gå på skole eller ta utdanning, setter mange lands fremtid i fare. Pengene som samles inn i år skal bidra til å gi barn og ungdom i land med krig og konflikter denne muligheten.

Ski trenger mange flere bøssebærere. Det gjør mange andre kommuner også. Til stede på Vevelstadåsen skole fredag, var både ordfører Hanne Opdan og varaordfører Camilla Edi Hille. De hadde med seg en oppfordring til elevene om å ta med seg familien og gå  årets viktigste søndagstur.

– Ski trenger virkelig bøssebærere og vi oppfordrer alle barn til å følge et barn til skolen, sier Hille.

Ordfører Opdan synes det er bra at TV-aksjonen er en del av skoleopplegget.

– Det er ikke en selvfølge for alle å gå på skole. Dette kan være med på å gjøre barna bevisste på det og at det gjøres som her ved sang og glede, er en fin måte å få budskapet ut på, sier Opdan.

De to oppfordrer alle som vil være bøssebærere til å registrere seg på www.blimed.no eller ringe 02025.

Skolesekken

Konserten var en gave fra Den kulturelle skolesekken i Akershus.

– Konserten har blitt godt mottatt ved skolene vi har besøkt. Vevelstadåsen skole er den fjerde og siste skolen som får besøk med denne konserten, sier Cathrine Håkonsen.

Artikkeltags