Nå er denne nye og moderne tungvekteren klar for skiløypene i Sørmarka

NY MEDARBEIDER: Skiforeningens løypebas Terje Martinsen, hjelpekjører Svein Gustavsen, tidligere løypebas Bjørn Ekornås, skiskolelder Kari Mette Østrem og Jon Hamre, løypebas i Østmarka, gleder seg over nyanskaffelsen.

NY MEDARBEIDER: Skiforeningens løypebas Terje Martinsen, hjelpekjører Svein Gustavsen, tidligere løypebas Bjørn Ekornås, skiskolelder Kari Mette Østrem og Jon Hamre, løypebas i Østmarka, gleder seg over nyanskaffelsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For Skiforeningen Sørmarkas løypebas Terje Martinsen var det kjærlighet ved første blikk. Han gleder seg som en unge over den splitter nye løypemaskinen som ble innviet på Østre Greverud fredag.

DEL

OPPEGÅRD: Rød og blank i lakken står den nye løypemaskinen på toppen av haugen med kunstsnø på Østre Greverud gård. Den lyser opp i en grå og ellers snøfattig januardag.

– Den gamle løypemaskinen var seks år gammel, så den var moden for utskiftning. Den er tatt i innbytte. Dette er mitt nye arbeidsverktøy. Jeg har prøvd den i noen dager nå, og den er helt fantastisk. Jeg gleder meg virkelig til å ta den i bruk. Kan ikke tenke meg et bedre verktøy, erklærer Terje Martinsen.

LES OGSÅ: Terje overtar rattet etter løypebas Bjørn

Drømmer om snø

Den fem tonn tunge løypemaskinen skal brukes til å sette spor etter seg både på golfbanen på Østre Greverud og i løypene rundt omkring i Sørmarka. På golfbanen sørger snøkanonene for skiføret, ute i terrenget er det grønt og bart. Dette er Martinsens andre sesong som løypebas på heltid.

– Jeg håper det kommer noe snø snart, slik at vi får kjørt opp løyper også utenfor runden her på Greverud. I fjor hadde tre eller fire uker som det var bra føre på skogsbilveiene, så håper vi får det i år også. Nå har det vært snøfattig et var sesonger. Men det kommer gode vintre også. Sånn er det bare, slår løypebasen i Skiforeningen Sørmarka fast.

LES OGSÅ: Skiforeningen har fått snømaskin for alle slags vintre

Spleiselag

Den nye løypemaskinen er levert av Antra AS på Lillehammer, og koster intet mindre enn 2,5 millioner kroner.

– Det er et spleiselag mellom Skiforeningen, Oppegård kommune, Ski kommune og Bergesenstiftelsen. Det er en så stor investering at ingen av oss hadde klart det alene, understreker Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen.

Skiforeningen stilte mann- og kvinnesterke opp på den offisielle innvielsen av løypemaskinen. Også en representant fra Bergesentiftelsen var til stede. Ordførerne fra begge kommunene hadde tatt turen til Østre Greverud gård for å gratulere med nyervervelsen.

Artikkeltags