Her kan du gå på ski nå

SKØYTETRENING: Idrettslinja i første klasse på Roald Amundsen videregående skole har skøytetrening i kunstløypa på Oppegård.

SKØYTETRENING: Idrettslinja i første klasse på Roald Amundsen videregående skole har skøytetrening i kunstløypa på Oppegård. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er det flere steder i Follo du kan gå på ski. Det er noe magert skiføre i skogen, men i kunstløypene er det gode forhold.

DEL

FOLLO: Det har vært en snøfattig vinter så langt i år. I kunstsnø-løypene er det gode forhold, men det er fortsatt lite snø flere steder.

Vinterferien nærmer seg, men det bør komme noen centimeter til med snø før det blir gode forhold. Foreløpig er det ikke meldt noe snø frem til vinterferien.

Skøytetrening på Greverud

Første klasse på idrettslinja ved Roald Amundsen videregående skole, øvde på skøyting i lysløypa på Greverud Øst. På rekke og rad fulgte elevene med når lærer Gunn-Toril Hokholdt demonstrerte. Viderefulgt av flere ulike øvelser. Det var tydelig å se at elevene trivdes ute i løypa.

– Det er veldig fint ute i løypa nå, og idag skal vi trene på skøyting i to timer, sier Julie Romano.

Her er en oversikt fra Skiforeningen over hvilke løyper som er kjørt opp.

Løypebas i Skiforeningen, Terje Martinsen kjørte opp løyper ved Langen i Ski og Enebakk før helgen.

 – Det er såpass lite snø at jeg bare glattet over, og satt noen spor i ytterkantene. Det ble veldig grunne spor, og snøen hadde ikke festet seg helt da jeg kjørte, men nå har det vært kaldere i natt. Derfor kan det være bedre feste nå, sier Martinsen.

Løypa på Langen er på èn mil, og er den eneste skogsløypa i Ski akkurat nå.

Les også:

Venter på fem-ti centimeter snø

Martinsen anbefaler blå ekstra skismøring til forholdene som er nå.

– Får vi mellom fem og ti centimeneter med snø, så bli det løyper. Det er det vi venter på, forteller han.

Her er det oppkjørte løyper:

Lysløypa på Greverud Øst i Oppegård

Siggerud - Sterkerud

Runden rundt Bøleråsen

Ødegården - Taraldrud - Barli

Taraldrud - Kloppa - Sterkerud

Supre forhold i lysløypa i Drøbak

Terje Dahl kan fortelle at lysløypa i Drøbak har topp forhold. Her brukes det kunstsnø i løypa på cirka 3,3 kilometer.

– Kunstsnøløypa som går ned til Golfhuset i Drøbak prepareres hver dag, og det er muligheter for både klassisk og skøyting, sier Dahl.

Fortsatt greie forhold i skiløypa i Drøbak

Nydelig i Enebakk

Det er kjørt opp løyper i Enebakk på Krokhol golfbane, og rundt Vågvann. Jon Hamre fra Skiforeningen råder alle til å vise stor forsiktighet på isen. Preparering med snøsamler gjør det mulig å sette klassiske spor, selv med bare fem centimeter med snø. 

– Vi har brukt snøsamler og kjørt opp løyper på 12 kilometer. På isen er det supre forhold, mens på golfbanen er det halvbra. Vi trenger fortsatt litt mer snø, sier Jon Hamre fra Skiforeningen. 

Det er også kunstsnøløype på Skullerud, den er på 3,5 kilometer.

Familierenn på Svartskog

Det er foreløpig ikke skiløyper på Svartskog, det er for lite snø. Det blir allikevel familierenn i helgen på idrettsbanen.

– Vi skal få til familierenn på idrettsbanen i helgen. Familierennet blir holdt i forbindelse med sportskafèen på Solheim som er åpen hele vinteren, sier Frank Westgaard.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken