MIDTSTUEN: Etter god hopping i helgas Norgescuprenn i Midtstubakken tok Norges Skiforbund ut Skimthopperen Fredrik Eirinsønn Villumstad til deltagelse i COC-renn i tyske Garmisch-Partenkirchen. Dette er bakken der det kjente nyttårshopprennet i World Cup arrangeres. Der får han følge av to andre juniorhoppere: Marius Lindvik (Rælingen) og Mats Bjerke Myhren (Søre Ål).

Ideen er å matche disse juniorene i internasjonal konkurranse i forkant av junior VM. For Villumstad er det første gang han deltar i hopprenn på COC-nivå, mens han tidligere har sikret seg poeng fra FIS Cup renn.

Fredrik Eirinsønn Villumstad har hatt en god formutvikling i vintersesongen, og i helgas renn i Midtstubakken kjempet han altså om topplasseringer i eliteklassen.

Over 100 hoppere

Deltagelsen i helgas hopprenn i Midstubakken i Holmenkollen (K 95) var stor med over 100 hoppere til start. De aller beste hopperne var nettopp kommet hjem etter et hardt rennprogram i den tysk-østerrikske hoppuka, og hadde fått frihelg. Ellers var det flere hoppere ute på landslagsoppdrag i COC-renn. Derfor var antallet deltagere i eliteklassen mindre enn vanlig, mens deltagelsen i A-, B- og C-klassen var stor.

Det var lokale hoppere i alle klasser, og flere viste hopping opp mot sitt toppnivå. Fredrik E. Villumstad fikk bra treff på hoppkanten, og nådde 96 og 93 meter i sine hopp. Det holdt til en sterk 5. plass, 29,5 poeng bak Marius Lindvik (Rælingen) som vant klart. I rennet søndag ble hoppene til Villumstad målt til 96,5 og 90,5 meter, og det sikret en ny 5. plass. Også det rennet ble vunnet av Lindvik, som fikk 29 poeng mer enn Villumstad.

– Jeg har hatt en god formutvikling siden NM her i Midtstubakken, og vært blant de fire beste juniorene i alle renn. Jeg tenker på junior-VM og regner med at jeg har god sjanse til å bli tatt ut.  Det er veldig jevnt i eliteklassen nå, og det skiller lite mellom juniorene som hopper i denne klassen. Selv om Lindvik var best i dag, har jeg slått han i renn tidligere i sesongen, og på trening kan det like gjerne være jeg som er lengst. Uttaket til junior VM skjer etter Norgescuprennene i Stryn neste helg, oppsummerte Villumstad.

Aas Hast overrasket med seier

Marius Aas Hast fra Ytre Enebakk (Mysen IF/Kollenhopp) deltok i B-klassen. I rennet lørdag slo han til med et flott hopp på 99 meter i første omgang, og tok ledelsen. Dermed var han den siste til å sette utfor i annen omgang. Da nådde han 97 meter.

På sletta ble han stående lenge for å få med seg speakers opplysninger.

–Vant jeg?, uttalte Aas Hast, som knapt klarte å tro det han hørte. Det er første gang Aas Hast har gått helt til topp i et Norgescuprenn, og han ble derfor rikelig gratulert av lagkamerater og støtteapparat. I rennet søndag fikk Aas Hast til et langt hopp på 99,5 meter, men måtte over ende. Dermed var mulighetene til en ny pallplass spolert. I annen omgang slo han til med et stilrent hopp på 100,5 meter, og endte på 11. plass.

Småpent av Madsen

I A-klassen deltok mange gode hoppere, som på sitt beste er blant de 30 beste i Norge. I denne klassen oppnådde Skimthopperen Jørgen Madsen to jevne hopp på 92 og 93 meter i lørdagens konkurranse. Det var om lag ti meter for kort til kunne blande seg inn i medaljestriden i denne klassen, og Madsen endte på 15. plass. Søndag kom Madsen noe lenger ned i bakken med hopp på 97,5 og 94 meter. Det holdt til 13. plass.

Framgang for Jeremiassen

I C-klassen i Norgescupen deltar både unge juniorhoppere med lite erfaring fra K 90 bakker, og hoppere som er på vei tilbake etter sykdom og skader. Steffen Jeremiassen (Skimt/Kollenhopp) har ikke hatt så mange gode rennresultater i vise til i denne sesongen, og deltok derfor i C-klassen. Lørdag fikk Jeremiassen til to gode hopp på 96 og 95 meter og det holdt til 7. plass i denne klassen der hele 32 hoppere deltok. Søndag nådde Jeremiassen 98,5 og 99,5 meter, og endte på 8. plass. Da var lengste hopp i denne klassen hele 106,5 meter.