OPPEGÅRD: Av de 18 serveringsstedene som nå blir anbefalt å få skjenkebevilling av rådmann Lars Henrik Bøhler, er det kun én ny søker. La Paz Live er også anbefalt skjenkebevilling for de neste fire årene.

Oppegård kommune gir skjenkebevilling til serveringssteder hvert fjerde år. Denne høsten vurderes serverings- stedene på nytt.

Les også: Tidobler gebyrer for skjenkebevilling til konserter og festivaler i Ski

– Utvikling

Nytt denne gang er at rådmannen lemper litt på kravene om restaurantdrift.

– Konseptet restaurant har utviklet seg i næringsbransjen, ved blant annet at restaurantene har fått et enklere interiør, noe mindre avansert meny- tilbud og tilførsel av tv-skjerm. Næringen legger tydelig mer opp til at det skal være en lavere terskel for befolkningen å komme innom for en matbit i en ellers travel hverdag, skriver Bøhler i saksfremlegget.

Han forteller videre at innehaveren av en restaurant forklarte at flere av gjestene kom alene for å spise, og at de ønsket tv-underholdning mens de nøt maten.

– Jeg ser at næringen har behov for å legge opp restaurantkonseptet ut ifra befolkningens etterspørsel. Ut ifra dette anbefaler jeg at kommunen fortsetter den mer fleksible linjen i forhold til hva som tidligere er lagt i kravet om «typisk restaurantpreg». Jeg holder imidlertid et tydelig skille mellom enkel restaurant og pub eller kafé, skriver han videre.

Utendørs

Rådmannen ønsker ikke at serveringsstedene skal få skjenke brennevin utendørs.

Les også: Bitter strid om driften av Den blinde Ku blir mat for advokatene

Quality Hotel Mastemyr er en av dem som har søkt om skjenkebevilling for klasse 3 (brennevin) utendørs. Området er søkt for er en platting på utsiden. Rådmannen anbefaler likevel ikke å gi hotellet anledning til å servere brennevin ute.

De som har søkt om å uteservering vil få det, bortsett fra at det ikke vil være lov å servere brennevin.

De 18 servingsstedene som er anbefalt å få skjenkebevilling er: Ming China, Eden China Restaurant, Café Crema, Kolbotn China House, Quality Hotell Mastemyr, Villa Sand- vigen, Rosenholm Campus, Kullebunden Spiseri AS, Gamle Tårnhuset restaurant, Martha og Marias Café, Svartskog Kolonial, Grevestua Sports- kafé, Ingierstrand Bad Restaurant, Al Dente, The Well og La Paz Live AS.