Gå til sidens hovedinnhold

Fremtid

Artikkelen er over 8 år gammel

Verden er hele tiden under endring. Før i tiden hadde ikke mennesker noe sånt som pc, tv eller mobil, og du klarer deg helt sikkert ikke uten noen av tingene. Det er rart å tenke på hvordan alt har forandret seg. Enda er vi ikke helt fornøyde og vi kommer med nye idéer og får bruk for flere ting, så en gang i fremtiden vil sikkert alt være elektrisk.

I Aftenbladet sa administrerende direktør i Greenflux (Et Nederlandsk selskap som tilbyr alle tjenester for elektrisk kjøring) Hans de Boer, følgende om en elektrisk fremtid:

- Alle land følger utviklingen i resten av verden. Hvis en ser til oss i Nederland, til resten av Europa eller til Asia for den saks skyld, vil en se at elektriske busser begynner å gjøre sitt inntog. Selv om en i Norge skulle bestemme seg for å vente med slike løsninger, vil bussene uansett komme til dere før eller siden på grunn av den globale utviklingen mot en mer miljøvennlig kollektivtrafikk.

Ja, nå for tiden har vi mye elektronisk: Mobil, TV, pc, og sånne smart boarder som de aller fleste klasser sikkert har. Jeg har en følelse av at verden for det meste kommer til å bestå av flyvende bilder og rullende fortau, det finnes allerede en flyvende bil eller to lagt ut for salg! (http://www.dinside.no/898971/taylor-flyvebil-til-salgs)

Jeg for min del tror vi kommer til å gjøre ting altfor lettvint. Kanskje vi til og med kommer til å la maskiner gjøre alt for oss? Da blir det en enkel verden med masse avansert utstyr, men om hvor mange år? Det vet jeg ikke.

Forleden en dag fortalte læreren min at hun hadde hørt planer om egne fly folk kan ha på garasjetaket! Er det i så fall for at vi skal få mindre trafikk, eller bare for gøy? Helt sikkert for mindre trafikk, det kan jo bli ganske lange køer… og for å spare tid hvis du f. eks skal på hytta. Uansett, det hadde sikkert blitt populært, og da hadde det bare blitt en ny trafikkork i lufta.

Det finnes ingen grenser for hva vi kan få til i fremtiden. Kanskje ikke vi får oppleve alt dette, kanskje ikke barna våre heller, men sånn det ligger an nå, med alt det vi driver med, vil det sikkert finnes noen «nymotens flyvende biler» en gang. Hvis ikke det, så noe som ligner.

Poenget er, ingen vet hva fremtiden vil bringe.

SKOLER OG LEK I FREMTIDEN

Av Sofia og Eva

Skoler vil bli mer elektroninske og raskere oppdatertet. Med eget nettbrett vil det gå raskere for barna å finne fram ting. Barna blir mer kjent med det elektroniske utstyret som vi alle bruker i hverdagen. En ting til er at barna slipper å ha så mange bøker i sekken og på skolen. Nå så har vi nettsider av bøker på skolen og kanskje det blir laget flere (at man leser på nettet). Faktabøker i dag kan jo ha vært skrevet for noen år tilbake, og plutselig endrer noe seg og da må man jo forandre bøkene. Men da må man jo kjøpe nye bøker som det står riktig informasjon i. Men skolene har jo ikke råd til nye bøker hvert år. Men med nettbrett kan du oppdatere og da kommer alt det nye inn og det gamle ut.

INTERVJU

Vi ville se hvor forskjellige svar to lærere har til fremtiden.
Svarene er gitt av Anne Bagge Skarheim og Grete Moen.

På hvilken måte tror du barna vil lære på skolen i fremtiden?

De vil lære ved å gjøre forskjellige ting på en morsom måte, mente Anne Bagge Skarheim, Men Grete Moen tenkte heller at læring er en prosess og at man må ha en positiv innstilling til å lære. Det blir som nå bare med mer hjelpemidler som nettbrett.
Tror du det er noe nye fag som vil komme i fremtiden?
Anne sa: - Kanskje RLE og samfunnsfag vil bli ett fag sammen. Hun tror også at det blir mer kreative fag med forskning og tester. Grete Moen mener at det vil komme mer tekniske fag.

Synes du det er greit med lengre skoledager og mindre lekser eller omvendt?
Anne synes det passer best med lengre skoledager og mindre lekser fordi hun tenker at vi kan gjennomgå mer på skolen. Grete synes at det er viktig at vi repeterer det man lært på skolen, men vi gjør på en måte en del av leksene på skolen.

Hvor fysisk aktive tror du barn i fremtiden vil være?
Anne tror barn i fremtiden vil være ca. like fysiske som nå. Grete tenker og håper at de vil bli mer fysiske og det er jo viktig å være i aktivitet.

Mat i fremtiden

Tam

Maten i fremtiden kan være usunn. Jeg tror det kommer til å bli vanskelig å finne sunn mat. Men det kan vi gjøre noe med. Da må vi lage hjemmelaget mat i stedet for ferdigmat. Med ferdigmat er det sånn: Det du spiser kan også ikke være det du tror du spiser. Det er lurt å spise frukt og grønt. Ps Spis tang og sjøgress! Det er fullt av næring!

Fremtidens boliger

Amalie

Små leiligheter på 9 m² er det vi kommer til å bo i, både smått og smart. Studioleiligheter som det blir kalt, skal bli løftet på plass i New York nå, og trenden har kommet til Norge.
En studioleilighet består av mange små leiligheter med en enkeltseng og et skrivebord eller lenestol og et lite bad, i tillegg er det flere og større fellesrom som kaffebar, klatrehall, bibliotek, TV-stue, og et stort felleskjøkken og utested. Planen er å få folk til å oppholde seg mer med andre folk.

Olje i fremtiden

Av Oskar

I Norge har vi mye penger, mest på grunn av oljen. Men oljen kommer jo til å ta slutt en eller annen gang. Så hva skal Norge gjøre da?

Norge er et høyt utviklet land, men i senere år er vi blitt mer og mer avhengig av eksport av naturressurser. Det kan bringe mye penger, men det krever færre ferdigheter og mindre kunnskap. Det blir viktig for Norge å begrense denne økende avhengigheten. I det lange løp kan høy inntekt fra naturressurser ødelegge for kreativiteten og nytekning til en befolkning. Å holde de andre sektorene i økonomien godt i gang, til tross for oljeboomen, er den største økonomiske utfordringen for Norge.

Forskere ved amerikanske universiteter har laget en økonomisk rangering over 128 land i fremtiden, topp 10 er Japan, Tyskland, Sveits, Sverige, Østerrike, Finland, Singapore, Tsjekkia, Storbritannia og Slovenia.
Norge havner på 33.-plass av 128 land. Norge ligger rett under Estland og over Malaysia.
Mobiler i fremtiden!
Henrik
Ingen kan vite hvordan fremtiden blir, men jeg har noen tanker om hvordan den kanskje blir. Mobilene blir muligens bare en gjennomsiktig skjerm. Så når du trykker på en knapp så popper det opp en luftmobil!


Skrevet av: Andreas H

Fattig eller rik.

Sport har forandret seg i løpet av mange år. F.eks. fotball startet i midten av 1800-tallet. I starten så tjente man ikke noen penger på å spille fotball. Men nå så tjener de beste fotballspillerne rundt 150 millioner i året. Pengeverdier er viktig for andre land. F.eks. i Hellas. Der går det dårlig. Men jeg tror at det forandrer seg i fremtiden.

Verdier.

I vinteren 2013, kom Bill Gates til Norge. Han skulle snakke om penger. Han har gitt hele 270.milliarder kroner til fattige barn. Nå sier han at: - Jeg gir penger til de som trenger det mer enn oss. Det gjør jeg for at mine barnebarn og andre barn skal skjønne at penger ikke er alt.Snart går oljen ut i Norge om ca. 50 år hvordan skal det gå?

Biler.

Den første bilen i verden ble oppfunnet i 1885. Bilen ble laget av Karl Benz. Bilen het «motorwagen»= Verdens første bil drevet av gassmotor. Men nå har det kommet f.eks. Bugatti Veryon som er regnet som en av verdens raskeste biler. Nå har det også kommet en bil som heter Nissan Leaf. Den har helt Normal bil størrelse, men går på Elektronikk. De bilene kalles EL - biler. Det som kommer til å skje, er at det blir lagd flere sånne EL - biler. Kanskje det blir flyvende biler? Hvis det blir flyvende biler så må man ha luftlinjer man må følge.

Fotball.

I dag så tjener spillere mye penger på fotball. Men i fremtiden så tror jeg at man tjener litt mer enn halvparten enn det man tjener i nåtiden.

Reklame.

Man kan tjene mye på reklame. Som David Beckham som har tjent ca.100 millioner kroner på et år. Hvorfor bruke så mye penger på reklame? Kanskje man kan bruke mindre penger i fremtiden.