Gå til sidens hovedinnhold

Hva leker barn og unge med nå?

Artikkelen er over 8 år gammel

Vi har spurt oss selv om hva barn i forskjellig alder leker med nå om dagen. Vi har hørt at barn leker med andre leker enn før, og vi ble nysgjerrige på om det var sant at de leker mer med data nå enn før i tiden.

Hva leker 1-3.klassinger med i dag?

Yngre barn leker mye mer enn eldre barn. De bruker mer figurer som dukker(baby born, barbie, polly pocket, LEGO Friends), dyrefigurer, Beyblade, sverd og LEGO. Det finnes dukker for «jentelek» og «guttelek». De legger grunnlag for rollespill. Når de har rollespill lærer de noe om hvordan man er sosiale og oppfører seg i virkeligheten.  Barn hopper også tau, leker gjemsel og «boksen går». Gjennom leken lærer de regler og de lærer også å følge dem. Yngre barn leker i sandkasse og de holder på med aktiviteter og er mye mer aktive ute enn eldre barn.

Hva leker 4-7. klassinger med i dag?

Noen driver med forskjellige sporter eks: fotball, tennis, håndball og mange andre sporter. Mange holder på med friidrett også. Noen spiller brettspill. Mange liker å sykle ute. Mange «hopper lus» i friminuttene.Det er en lek der man kaster en ball mot veggen og hopper over ballen. Dersom du ikke får til å hoppe over, må du inn til veggen. Da må du stemme på den du tror klarer å hoppe over ballen tre ganger, eller prøve og få tak i ballen selv.

Barn i denne aldersgruppen hopper også gjerne på trampoline hjemme.

 Mange spiller instrumenter. De som spiller instrumenter kan spille i korps og orkester, men det kommer an på hvilket instrument du spiller.

Mange bygger med LEGO. Mange spiller på nettbrett, telefon og pc.

Hva gjør ungdommer på fritiden? 

Det mange ungdommer driver med nå, er å være på nettbrett, telefon og pc. Hvis de er på nett er de på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, YouTube, Skype eller Kik Messenger. Mange hører på musikk, så de har noe som heter Spotify og YouTube. De gamer også. Å game betyr å spille på en spillkonsoll som for eksempel Wii, PS3, Xbox 360, eller pc-en. De fleste gamer Modern Warfare 2 eller 3, Black Ops 2, Minecraft osv. Når ungdommer chatter bruker de forkortelser på slangord. LOL betyr Laughing Out Loud, LMAO er laughing my as* off,  WTF er  What The F*… trenger vi å si mer??

Kommentarer til denne saken