Gå til sidens hovedinnhold

«Ingen burde være fattige i verdens rikeste land!»

Artikkelen er over 8 år gammel

Dette er en uttalelse av Christine Tetlie som jobber som frivillig ved ”Fattighuset” i Oslo. Når foreldrene er fattige får det store konsekvenser for barna.

Det er blitt gjort studier på at barn av fattige foreldre oftere blir feilernærte. Dette kan gi store utslag på barnas psykiske og fysiske helse. Barna kan også få problemer med skolearbeidet. En av grunnene til at fattige i Norge sliter med dette er at vi har Europas dyreste mat – 67 % dyrere enn resten av Europa. For å hjelpe disse barna deler ”Fattighuset” ut mat til barnas foreldre.

Det er også gjort undersøkelser på at både barn og foreldre som er fattige sover dårlig. Dette kan komme av mange bekymringer; kanskje har man mistet hovedforsørgeren i familien eller flyktet fra krig, man sliter med lav inntekt eller er arbeidsledig, man faller kanskje utenfor yrkeslivet, er enslig forsørger eller sliter med psykisk eller fysisk sykdom.

Heldigvis er det hjelp å få av ”Fattighuset”! Denne organisasjonen er sponset av firmaer og privatpersoner. ”Det er fint å se den store givergleden blant folk!” sier Christine Tetlie. Noen sponser ”Fattighuset” med penger. Dette gjør at barn kan få dekket fritidsaktiviteter ved å vise regningen for aktiviteten. Det er svært viktig for barna å være med i det sosiale livet. Et firma sponser dem med PC’er sånn at barna kan gjøre lekser og andre morsomme ting. Dessuten kan foreldrene få penger til mat. Noen sponsorer gir mat, klær, kino- og sirkusbilletter.

”Fattighuset” gjør en god jobb for barn av fattige foreldre. Livene deres blir mye lettere og fylt med mer glede.