Gå til sidens hovedinnhold

Intervju med Anne-Lise Skuterud

Artikkelen er over 8 år gammel

Av: Ruth Elisabeth Skuterud, Alice -Helén Theilgaard Klepp, Ylva Seline Al-Haug og Benjamin Fjeller Schultz. Foto: Benjamin og Ylva.'

Vi har vært så heldige å få intervjue Anne-Lise Skuterud (72). Hun er pensjonist, mener likevel en travel dame som  vever, syr, strikker og baker.

- Lekte du mye?

Ja, vet du hva… Vi hadde jo mye tid til å leke før, for vi hadde jo ikke mobiler, ipoder, ipads, tv-er og radioer. Vi pleide å leke ute, å bygge hytter og klatre i trær.

- Hva lekte du med?

Jeg var født under krigen så vi hadde ingen mulighet til å kjøpe leker. Derfor lagde vi egne leker. Vi lagde egne leker av kongler og sånt. Vi lagde dyr og lekte gård. Vi gikk mye på ski om vinteren. Vi akte mye, men vi hadde ikke noe akebrett, så vi akte på noen blekk-plater og sånt. Vi hoppet tau og paradis når snøen hadde smeltet. Jeg likte å leke med papirdukker. De lagde vi selv, eller så var det sånne man kunne klippe ut av pappen på esker. Det jeg likte aller best var å være ute i skogen og leke med gutta. Vi lagde hytter i skogen, og det syntes jeg var bedre enn å sitte inne å leke med dukker. Når vi hadde fått nytt høy i låven, hoppet vi og lekte i høyet hele dagen.

- Har du noen av dine gamle leker fremdeles?

Nei, jeg tror ikke det. Men jeg vet at broren min har noen av sine gamle leker. Jeg har tatt vare på noen av lekene til min eldste sønn.

- Hva var din yndlings-leke?

Det må vel ha vært papirdukker.

- Hva tror du barn leker med nå for tiden?

Det spørs jo om det er snakk om jenter eller gutter. Men jeg tror at veldig, veldig, veldig mye av tiden går til dataspill, ipads og sånt. Vi hadde jo spill vi også, men vi hadde brettspill og sånt. Kinasjakk, damm, kortspill og sånt. Jeg var spesielt glad i kinasjakk.

- Er det noe mer du vil si?

Jeg skulle ønske at barn nå var mer ute og lekte i skogen og sånt. Det er sjeldent at man ser «selvtråkkede skispor» ute på jordet nå for tiden. Skisporene er kjørt opp av en løypemaskin.

Kommentarer til denne saken