Gå til sidens hovedinnhold

Klasse 6B Sofiemyrtoppen skole

Artikkelen er over 8 år gammel

Vi er 16 gutter og 12 jenter, til sammen 28stk. Vipra sitter i elevrådet. Hun tenker på at alle skal ha det bra. Takk til Vipra! Vi må samarbeide godt, og må ha det stille og rolig når vi skal lære. Vi er mange, og det som er bra med det, er at man har alltid noen å være sammen med i friminuttene. Og vi får så mange gode ideer av andre elever. Vi har det ALDRI kjedelig!

Hvordan kommer livet til å endre seg?

Dette skoleåret har vi lest mye i aviser. Vi har lest ØB, Aftenposten og Dagsavisen. Der står det mye om endringer som allerede er i gang. Vil papiravisene og bøkene forsvinne og vi sitter med hver vår data i en eller annen form? Det står om endringer  med  boliger, transport, energi og teknologi. Vi lever nå og merker at ting er i forandring.

Hvordan kommer det til å bli for oss og for de som er barn etter oss? Hva må vi selv passe på? Det er så mange som er opptatt av trening i vår klasse at vi kunne stilt med tre 7-lag på idrettsdagen. Menneskene må fortsette å trene i framtiden, mener vi. Vi tenker på kosthold. Olje i Lofoten, vil gyteplassene bli ødelagt? Blir jordene forurenset? Eller kommer menneskene til å ødelegge for seg ved å spise usunn mat? Hvordan vi skolen og lesevanene endre seg?

Teknologien vil gjøre det lettere for oss. Får vi mer fritid? Kan framtiden gjøre det lettere og morsommere å lære? Hvordan kommer menneskene til å ha det sammen? Hva kommer bare til å skje og hva kan vi selv ta av valg om livet vårt?

Kommentarer til denne saken