Gå til sidens hovedinnhold

Man har et ansvar

Artikkelen er over 8 år gammel

Vi har møtt Benthe Austad Biltvedt, leder i utvalget for kultur og oppvekst i Oppegård (UKO). Hun fortalte oss hva en politiker mener om mobbing.

Vi ventet spent på at Benthe skulle komme, det pøsregnet, og vi spilte pingpong. Endelig kom hun, vi satte oss ned, og begynte med spørsmålene. Det første vi spurte om, var hvilke tiltak hun hadde satt i gang mot mobbing. Hun tenkte seg godt om, og begynte med at, selvfølgelig, hun mobbet ikke. Høyre, og kommunen, har også et prosjekt som heter nulltoleranse mot mobbing.

Vi skjenket en kopp kaffe til henne og kakao til oss, samtidig som vi spurte neste spørsmål, har man et annerledes syn på mobbing som politiker? Hun tenkte seg godt om her også, og svarte at de som jobber i UKO har et ansvar for å motvirke mobbing.

I UKO informerer de kommunalsjefen, Nina Råum, når de får saker fra enkeltindivider, spesielt de sakene med negativ mobbing som burde vært borte. Da informerer hun rektoren på skolen, som tar seg av det.

Så lenge det er forskjeller

Så lenge det er forskjeller på rikdom, skjønnhet og lignende vil det alltid oppstå mobbing, det er noe som antageligvis ikke kommer til å bli borte, sa hun imens hun tok en slurk av kaffen sin. Men hvorfor mobber man egentlig? Det er et godt spørsmål. Ofte forklares det med at det var erting, og at det ikke var meningen. Det kan også være utelating og baksnakking. Sosiale samlinger er den beste måten å hindre at det oppstår mobbing mener hun. Vi pakker sammen, sier ha det, og går!

Kommentarer til denne saken