Gå til sidens hovedinnhold

Om skuespillet

Artikkelen er over 7 år gammel

6a og 6b på Siggerud skole skal ha et skuespill om de første presidentene i USA. Vi framfører også om fremtidens president.

Skuespillet handler om landets historie, og i stor grad om de som skapte og formet denne nasjonen som i dag består av 50 stater, fra Main i sør til Alaska og Hawaii vest. Hele skuespillet er basert på historiske fakta. Historien handler også om Barack Obama som, i vårt skuespill, har sittet i 8 år som president og skal nå overlate styringen til den FØRSTE kvinnelige presidenten noensinne i USA. Og hennes navn er Hillary Clinton, tror vi. Hun har en av hovedrollene i stykket. Barack Obama har også en av hovedrollene i skuespillet.

Vi har flere roller som skal fylles, for eksempel Teddy Roosevelt. Dere har sikkert hørt at teddybjørnen er oppkalt etter han og det er fordi han sparte livet til en bjørnunge og dens mor på en bjørnejakt en gang. Derfor skal vi synge sangen «Teddyen min»

Vi har også Eleanor Roosevelt. Hun var gift med Franklin D Roosevelt, men hun likte ikke at Franklin hadde behov for andre damer så lenge han hadde henne. Hun har også litt av æren for at FN eksisterer, og en stor del av æren for Menneskerettighetene !

Andre viktige figurer er feks Churchill som var halvt amerikaner, hans mor var amerikansk. Churchill fikk USA med i den andre verdenskrigen.

Dette var litt om skuespillet til 6a og 6b på Siggerud skole.