Gå til sidens hovedinnhold

PENGE MYSTERIET……

Artikkelen er over 8 år gammel

Oskar våkner tidlig på morgningen i byen Pengefull. Han kler på seg og går ned for en gourmet frokost. Han er den rikeste gutten i byen. Noen minutter senere er han ferdig med frokosten sin og blir kjørt til skolen i limousinen til foreldrene.

Dagen på skolen gikk veldig sakte. Læreren sitter bare ved kateteret å drikker kaffe og spisser blyanter. På slutten av dagen sier læreren at vi skal se på nyhetene som de alltid gjør. På nyhetene sier de at det forsvinner penger i byen. Ingen vet hvem som tar pengene eller hvor de savnede pengene er.

På veien hjem fra skolen møter Oskar Sebastian, som er kompisen hans. Oskar spør om han vil overnatte hjemme hos han denne natten. Det vil han.

Det ringer på døren. Oskar åpner. Der står Sebastian. De går opp på rommet å setter seg i sofaen, spiser godteri og ser på film. Det er en film som har 15 års grense men de er bare 11 år, men de får lov.

Klokken er kvart på 12, de sover godt. Plutselig våkner Oskar av en skummel drøm. Da ser han en skikkelse med noe i hendene inne på rommet sitt. Han skrur på lyset men så er skikkelsen borte dagen etter er nesten alle pengene i huset borte. Moren blir helt hysterisk og løper rundt i hele huset.

Dagene etter er flere penger i byen borte. Noen uker senere er alle pengene i byen Pengefull borte.

Moren til Oskar har noen travle dager fordi hun må finne ut hvor alle pengene er blitt av. Derfor er Oskar hjemme, men han er med kompisen Sebastian. En dag da moren er på jobb er Oskar helt alene hjemme. Plutselig finner han en penge og tar den opp. Så finner han en til og enda en og så ser han tilslutt et spor av penger. Han følger sporet ut av huset, bort gaten og inn i en dyp og lang skog.

Noen timer senere fortsetter Oskar på sporet av pengene.

Moren til Oskar har kommet hjem etter en lang dag på jobb. Når hun kommer til huset er døren på vidt gap. Hun går inn i huset og leter og leter, men finner ikke Oskar.  Hun løper helt til huset til Sebastian. Der spør hun om Oskar er der, men det er han ikke……

På samme tid har Oskar kommet til en lysning i skogen. Der setter han seg ned for å ta en pause. Men så hører han mange rare bygge lyder og lyder av metall. Han går mot lyden. Da han kommer nærmere ser han mange rare mennesker(tror han) og en super stor maskin. Der er pengene som er tatt……..

Han går nærmere den store maskinen. Der ser han pengene blir rullet opp på et bånd, der blir de skannet for å se om det er ekte penger. Derfra blir de fraktet til en kolossal konteiner. På en høy stige til toppen av konteineren, står det en gutt. Han teller penger. Oskar kjenner med det samme igjen personen på stigen. Det er erkefienden til Oskar. Allan…….

Allan har alltid vært ute etter Oskar for å ta pengene til familien hans. Hver dag i det håpløse livet hans prøvde han å stjele penger. Han er veldig fattig, så han prøver å finne papp i søpla for å lage jukse penger. En dag prøvde Allan å myrde Oskar med søppel. Det gikk ikke bra. Oskar gikk på karate så han tok et karate grep på han så han falt i bakken. Da løp Allan sin vei mens han sa at dette er ikke over. Jeg skal ta igjen på hele byen og på deg!

Sebastian sitter hjemme og spiser godteri. Han tenker på Oskar og hvor han er nå. Nei, jeg får gå å se etter han, sa Sebastian. Han tar med seg en kvikk lunsj.

Oskar går nærmere maskinen. Han gjemmer seg rundt hver eneste hjørne hele tiden for å ikke bli oppdaget. Plutselig tar noen tak i Oskar. Det gjør vondt. Allan står på toppen av stigen og sier at alle ROBOTENE skal ta Oskar.  Roboter! Jeg trodde at det var mennesker. De fanger han og bærer han opp stigen til Allan. Der står Allan og ler. Der er den stygge lille gnomen jeg har ventet på å ta i mange år! Sa Allan. Du er bare 11 år jo! Sa Oskar. Bind han fast! Hyler Allan til robotene. Så blir alt svart for Oskar. Han våkner noen minutter senere og har vondt i hodet. Oskar henger opp ned i et langt tau over konteineren med penger. Bare noen kan hjelpe han nå!

Sebastian har kommet til skogen der Oskar gikk inn. Han går inn i skogen. Mange timer senere er Sebastian kommet nesten frem til der Oskar er. Han er super sliten. HJELP! HJELP! Hører han fra skogen. Det er sikkert Oskar som roper! Tenker han. Da han kommer til maskinen som lager penger ser han robotene. Hjelp! Hører han igjen. Da ser han Oskar som henger i et tau opp ned. Han løper opp stigen og opp til Oskar. Jeg skal hjelpe deg sier Sebastian. Men der tar han feil. Bak han står Allan. Allan tok tak i Sebastian. Da husker Sebastian at han har en kvikk lunsj i lomma. Han tar den opp og slår Allan i ansiktet. Allan tar tak i den med tennene. Han river av papiret og tar en bit av kvikk lunsjen. Hva er det? Spør Allan. Det er INNVOLDENE dine! Sier Sebastian. BLÆÆÆÆÆH! Hyler Allan og spytter det ut. Men det var godt!

Han blir slått i hodet. Senere våkner Sebastian. Da henger han også opp ned sammen med Oskar. God redning! Sier Oskar på en sarkastisk måte. Men jeg har med kvikk lunsj! Sier Sebastian. Eller det som er igjen av den…

De henger sånn ut dagen. Nesten hver time sier Oskar at han må på do. Natten og hele dagen går. Nå sier begge to hele tiden at de er sultene. De har allerede spist opp kvikk lunsjen.

På kvelden ser de plutselig masse blå lys fra skogen. Det er sikkert mammaen min, sier Oskar. Ja, det var på tide… sier Sebastian. Så hører de masse biler som kommer fra alle kantene i skogen. Og så… styrter det mange politibetjenter ut fra skogen. Hands up!

Da kommer Allan. Han har ikke sett politiet og går ut med to pengesekker i hver av hendene. Jeg har penger! Jeg har penger! Sier Allan. Du er arrestert for å ta alle pengene i byen! Sier en av politiene. Du har stjålet 11.000.000.001 kr. Neeeeiiii! Men får jeg mat i fengselet? Spør Allan. Ja, det får du. Sier Oskar og Sebastian i kor. Nå blir alle pengene som er stjålet fraktet tilbake til de som hadde pengene. Sebastian og Oskar blir tatt ned fra tauene de hang i.

Dagene etter sklir alt tilbake til det samme. De går på skole, går hjem, spiser, gjør lekser og slapper av. Allan er glad i å sitte i fengselet for der er det varmt og han har en myk og god seng for første gang og han får god mat. Nå er alle glade i byen Penge- full. SLUTT!!!!!