Gå til sidens hovedinnhold

Sosiale medier

Artikkelen er over 7 år gammel

Det finnes mange sosiale medier f.eks: Blogg, Instagram, Tumblr, Twitter, keek, videofyme og Facebook osv. Mange barn og unge er avhengige av sosiale medier, fordeom det kan påvirke hjernen.

TWITTER

Twitter er et sosialt medium som brukes til å skrive og legge ut bilder . De fleste kjente har twitter og de tweeter om hva de gjør og hvor de er.

Du kan skrive en tweet på maksimalt 140 tegn. Det er 4-5milloner  registrerte brukere. Tjenesten øker raskt i verdensomspennende popularitet med over 500 millioner aktive brukere per 2012, og genererer over 340 millioner tweets daglig i håndtering av over 1600 millioner søk per dag.

INSTAGRAM

På Instagram kan du legge ut bilder, skrive kommentarer og like bilder.

Ved bruk av Instagram er det også aldersgrense på 13år. De fleste som er over 10 har Instagram. Instagram er et gratis foto-delingstjeneste og sosialt nettverk som ble lansert i oktober 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket. Instagram har i dag 80 millioner registrerte brukere.

FACEBOOK

Facebook kan du skrive om alt du vil og legge ut bilder av alt. Det er 13års grense, og det finnes det mange grunner til. Du må være bevisst på hva du legger ut fordi det er fort gjort at det kommer over hele internett. Du må være bevisst på at du ikke skal gi personlig informasjon om deg selv eller andre. Siden har det spredt seg til andre bruksområder, inkludert venner, skoler og geografiske områder. Det er et sosialt nettverk der brukeren kommuniserer ved at en profil blir opprettet. Der kan han/hun skrive om seg selv, legge ut bilder samt snakke med andre. Nettsamfunnet har mer enn 600 millioner aktive brukere verden rundt, og anslåtte 1 500 000 norske brukere per 23. januar 2009.

Fem på gaten

Elisabeth (36)

Bruker du sosiale medier?

-Ja

Hva slags sosiale medier bruker du?

-Mobil, Facebook

Hvor mye av tiden din bruker du på sosiale medier?

-litt hver dag

Ruta(38)

Bruker du noen sosiale medier? Sjeldent

Hva slags sosiale medier bruker du? Facebook 

Hvor mye av tiden din bruker du på sosiale memedier? Halvtime om dagen

Eirik (23)

Bruker du sosiale medier?

-Ja

Hva slags sosiale medier bruker du?

-Facebook og Instagram

Hvor mye av tiden din bruker du på sosiale medier?

-20min totalt

Bjørg (63)

Bruker du sosiale medier?

-Ja, litt

Hva slags sosiale medier bruker du?

-Bruker mye PC, leser nettavis

Hvor mye av tiden din bruker du på sosiale medier?

-Par timer