Fakler for fellesskap

BRYR OSS: Ingrid Bakke Fredheim og Agnes Brandstrup Øybø syns det er fint å samles om fakkemarkeringen.

BRYR OSS: Ingrid Bakke Fredheim og Agnes Brandstrup Øybø syns det er fint å samles om fakkemarkeringen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er fint at alle gjør noe sammen for et bra skolemiljø, mener Michelle Berge-Kvarme, en av 40 fakkelbærere på Tårnåsen skole torsdag morgen.

DEL

TÅRNÅSEN: Morgenstemning av Grieg strømmet ut over skolegården grytidlig torsdag. Frem fra mørket dukket 7.-klassingene opp med hver sine tente fakler. En etter en dannet de ring om resten av de 550 elevene på Tårnåsen skole.

– Her blir det taler, sang og dans. Det er hyggelig, og blir sikkert et fint minne, mener Amalie Kofoed-Steen.

– Dette viser at hele skole bryr seg, sier Ingrid Bakke Fredheim.

Fakkelmarkeringen for inkluderende skolemiljø er hjertebarnet til rektor Nina Kristin Sæthre. Helt siden hun kom til skolen sist høst har inkludering vært et gjennomgangsord for elevene på alle trinn. På ulike vis holder de arbeidet mot mobbing varmt.

Til alt uhell, ble rektor selv forhindret fra å delta på selve fakkelmarkeringen. Undervisningsinspektør Turid Sæther tok over styringen, ønsket ordfører, rådmann, elever, ansatte og foreldre velkommen før hun innledet:

– Faklene står for håp, medmenneskelighet og inkludering. Vi er samlet for å vise at vi er mot mobbing og krenkende adferd. På Tårnåsen skole skal alle få lov å være akkurat som de er, sa hun før elevrådsleder og FAU-representant holdt sine taler.

Artikkeltags