SKI: I desember 2016 startet Ski kommune, med god hjelp fra Frivilligsentralen, opp med morgenfugler. Problemet de skulle løse, var utrygge skoleveier for de minste barna.

Per i dag er det åtte frivillige som fem dager i uken, gjør skoleveien litt tryggere. De er plassert ved rundkjøringen nederst i Skolebakken. Også ved fotgjengerovergangen i Kjeppestadveien og ved Hebekk skole, er det daglig patrulje fra de frivillige.

 

Kirsten Grøstad i Frivilligsentralen, Liv Marit Bølset, som jobber som folkehelserådgiver i kommunen, og frivillig Odd Borgenholt, møte ØB tidlig tirsdag morgen ved Vevelstad stasjon.

Fikk julegave av barna

– Jeg har fått flere henvendelser fra både foreldre og lærere. De ønsker at vi hjelper til med å trygge skoleveien ved undergangen ved stasjonen, sier Bølset.

Borgenholt hadde allerede stått der i en halvtimes tid da lokalavisen dukker opp. Hans erfaring var at barna trengte hjelp ved vestsiden av undergangen ved Vevelstad stasjon.

 

– Det er en fin start på dagen. Det å møte barn, slå av en liten prat og bare få godord for den jobben vi gjør, er morsomt. I slutten av desember i fjor, fikk jeg to julegaver fra barn på vei til skolen. Det varmer veldig, sier Borgenholt.

Kommunen trenger seks nye frivillige. I tillegg til å «bemanne» overgangen ved togstasjonen, vil de trygge fotgjengeroverganger ved Coop Extra i Langhusveien og overgangen rett ved Puls treningssenter i samme vei.

Ser du dette som en mulighet til å hjelpe de minste i nærmiljøet ditt, er det Frivilligsentralen du skal kontakte. Du kan gjøre en forskjell i hverdagen for de mest sårbare i trafikken.