FOLLO/OSLO: Politiets trafikkorps gjennomførte tirsdag kveld en trafikkontroll i kollektivfeltet ved E18 Mosseveien, en vei som mange fra Nordre Follo trafikkerer og pendler på hver eneste dag.

På en snau time ble 13 bilister stanset i kontrollen for ulovlig kjøring i kollektivfeltet, melder Nordstrands Blad.

– Det var fire som kjørte med fossilbiler, åtte i el-bil uten passasjer og en taxi uten taklampe, forteller Inge Frydenlund.

Boten er på 7800 kroner. 11 vedtok boten på stedet, mens to valgte å ta saken videre.

– Drosje kan kun benytte kollektivfelt hvis de har taklampe. Uten blir det ulovlig bruk av kollektivfelt som alle andre. Det er ikke generelt krav om taklampe lengre for drosje, kun løyvenummer på førerdør og passasjerdør, men velger man bort taklampe ingen mulighet til å benytte kollektivfelt, forklarer Frydenlund.

Flere kontroller

Dette er langt fra den eneste kontrollen som har vært i våre pendlerområder den siste tiden. I forrige uke gjennomførte UP en aksjonskampanje i vårt distrikt, som ga resultater. I løpet av forrige uke skrev UP ut 37 beltegebyrer, tatt ni for å bruke mobiltelefon bak rattet, og en bilfører ble tatt for ruskjøring og ført til legevakta for blodprøver.

Fredag 10. mars var det kontrolltid i forrige uke. Da stilte politiet seg opp langs Åsveien.

Der ble det totalt åtte gebyrer for beltebruk, og så ble det en som ble anmeldt for bruk av mobiltelefon og mistet førerkortet, fordi han hadde for mange prikker.

Klokken 18.53 torsdag kveld i forrige uke avholdt politiet en hastighetskontroll på Vevelstadveien på Langhus.

Tre førere ble bøtelagt med forelegg. Én anmeldt for å ha kjørt i 86 km/t i 60-sonen, og fikk førerkortet tatt i beslag.

Tirsdag ettermiddag i forrige uke var de i Åsveien i Ski sentrum, hvor de sto i en halvtimes tid og delte ut syv gebyrer for manglende bilbeltebruk.

Tidligere tirsdag i forrige uke sto de på fv. 152 gjennom Ås. Der var det to personer som fikk gebyr for bruk av mobiltelefon i bilen. Hele ni personer fikk gebyr for manglende bruk av setebelte i den kontrollen.

Onsdag i forrige uke tok de turen til Nordbyveien. Resultatet ble ett beslag av førerkort på grunn av for høyt antall prikker ved bruk av mobiltelefon, ett forenklet forelegg for bruk av mobil og to gebyrer for manglende bilbelte.

Les enda mer om kontrollene ved å følge denne lenka: