Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende at fritidskortet fjernes

En av de beste nyhetene da statsbudsjettet ble lagt frem i oktober var en begynnende nasjonal utrulling av fritidskortet. Nå forsvinner den.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fritidskortet er en ordning der alle barn mellom 6 og 18 år skulle få støtte på 2000 kroner til å delta på fritidsaktiviteter. En av kommunene som skulle få ordningen var Nordre Follo. Nå fjerner regjeringen den, og barn og unge i Nordre Follo vil likevel ikke få fritidskortet.

I valgkampen var jeg i debatt med Aps Trond Giske som da sa at Arbeiderpartiet støttet fritidskortordningen, og uansett ville de bruke minst like mye på idrett og fritidsaktiviteter. Det var for godt til å være sant. Resultatet ser vi i dag. Fritidskortet fjernes, og regjeringen bruker ikke på langt nær den samme summen på idrett og fritidsaktiviteter.

Fritidsaktiviteter er en avgjørende viktig inkluderings- og mestringsarena, men alle får ikke delta. Ofte har det en sammenheng med økonomi. Nettopp derfor lanserte KrF fritidskortet. For å sikre alle barn mulighet til å delta i fritidsaktiviteter, uavhengig av størrelsen på foreldrenes lommebok.

Når Støre nå fjerner denne ordningen vil det være mange barn og ungdom som forsvinner stille ut av de viktige og avgjørende fellesskapene fritidsaktiviteter er. Det var ikke dette idrett og andre frivillige organisasjoner trengte etter lange perioder med nedstengning, der mange allerede har falt fra.

Kommentarer til denne saken