FOLLO: Nå nærmer det seg vinterferie, og de som skal starte på vinterferien til helgen, kan glede seg over løfter om vær godt egnet for dem med ski på beina, skal vi tro NTB.

Været fremover er preget av en mer rolig værsituasjonen enn i januar, og statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt forteller at lavtrykkene nå ligger sør for oss, og at det ikke er ventet noen kraftige lavtrykk før sent søndag.

Situasjonen er dog noe ustabil, så det kan fort endre seg, særlig lokalt.

– Vi er nå inne i en periode med en forholdsvis kald luftmasse, noe som sørger for at det vil bli litt kaldere i Sør-Norge inn mot og over helgen. Kun noen steder i Rogaland og på Sørlandet kan det komme noen få plussgrader, sier hun.

Fine forhold i vinterferiestarten

Det betyr at vinterferien starter med gode forhold når det gjelder snø. Den snøen som har kommet, blir liggende, og det er muligheter for påfyll av snø både før vinterferien og fra helgen.

– Det kan komme noe snø både på fredag og lørdag, også i lavereliggende strøk i Sør-Norge, men ikke i de store mengdene, sier Moxnes.

På Vestlandet har det vært flere dager med nedbør, men det ser bedre ut fremover med perioder med oppholdsvær og litt lavere temperaturer. Nedbøren som kommer, vil dermed være i form av snø, også helt ut mot kysten.

– Snøen kan gjerne komme i områder hvor det ikke har vært snø. Både fredag og lørdag vil det komme perioder med opphold og muligheter til å se sola, mens søndag kommer det mer snø, ifølge Moxnes.

Kaldt også nordover

Temperaturene i Midt-Norge vil også ligge på minussiden, og det vil komme snø, men i beskjedne mengder, særlig på lørdag og søndag.

I Nord-Norge fortsetter også den kalde værtypen med temperaturer ned mot ti-tolv minusgrader enkelte steder. Det vil stort sett være oppholdsvær fra helgen, men med noen lette snøbyger i kyststrøkene.

Moxnes sier at det har kommet en del nysnø også i fjellområder både i øst og vest som ikke har hatt særlig skiføre frem til nå, så det skal være gode muligheter for vinteraktiviteter.

Slik blir det i Follo

Vi skal ta en kikk på vinterferieværet for Follo, med utgangspunkt i Ski, og dette varselet ble kikket på onsdag 16. februar klokken 12.17. Sjekk yr.no for oppdatert værmelding.

Men slik det ser ut foreløpig, blir det fredag sol og pent vær fredag med alt fra pluss fire til minus to grader. Lørdag blir det skyet på morgenen og pent på ettermiddagen, og tre pluss til fire minus. Søndag blir det skyet vær, og også litt snå på kvelden, og pluss én til minus seks grader.

Mandag blir det skyet vær, og pluss én til minus fire grader. Samme værtype blir det også tirsdag, med alt fra pluss fem til minus én grader. Onsdag blir det sol, og fra pluss fem til minus én grad. Siste foreløpig dag i skrivende stund er torsdag, som byr på skyet vær og pluss fire til null grader.

Så dermed er det bare å kose seg, enten du skal i fjellet eller være her hjemme i Follo.

(©NTB)