SOFIEMYR: Som du kunne lese i Østlandets Blad onsdag, ble det et aldri så lite drama på Sofiemyr stadion da Avaldsnes og Kolbotn skulle møtes til gladiatorkamp i toppserien – det øverste nivået i norsk kvinnefotball.

Banen, derimot, var i så elendig forfatning at den knapt nok kunne egnet seg til løkkefotball. Det endte med at dommeren avlyste kampen, av hensyn til spillernes sikkerhet.

Du kan lese mer om saken ved å følge denne lenken:

Forsøker å forklare

Mens alt fra lokale spillere til Avaldsnes-trener John Arne Riise tordner over forholdene, forsøker kommunen å forklare forholdene gjennom en pressemelding på sine nettsider. Gry Larsen, virksomhetsleder for vei og park i Nordre Follo kommune, forteller i pressemeldingen at kommunen har gjort det de kan for å fikse banen før kampstart, men de lyktes altså ikke.

– Vi har gjort hva vi kan for å gjøre banen klar for kamp, men vi får ikke gjort noe med årstiden vi er i. Vi hadde samme utfordring i fjor. Banen blir bra når varmen kommer og bidrar, forteller hun til kommunens egne nettsider.

– Kommunen gjennomførte gode tiltak i fjor høst som forberedelse for et godt utgangspunkt til årets sesong, og det ble jobbet med banen helt frem til frosten kom. Når det blir varmere i været får vi betalt for disse tiltakene, og Sofiemyr stadion vil fremstå tilfredsstillende. Vi tar all idrett på alvor. Det var synd at kampen mellom Kolbotn fotball kvinner og Avaldsnes Toppfotball ble avlyst, avslutter Larsen.

Tordner

I en pressemelding fra Kolbotn IL, er kritikken nådeløs.

– Kolbotn IL er kjent med at Nordre Follo Kommune har gjennomført tiltak for alle 3 forbedringsområdene. Forbedringen ble, kort tid før kamp, ikke godkjent av delegaten og dommerteamet fra NFF. Kommunen anser forbedringene som tilfredsstillende. Kolbotn IL forstår argumentasjonen til dommerteamet og beslutningen om å avlyse. Kolbotn IL er satt i en veldig vanskelig situasjon. Idrettslaget er ansvarlig for å ha en tilfredsstillende bane for gjennomføring av Toppseriekamp, men idrettslaget er samtidig prisgitt at kommunen vedlikeholder og klargjør den kommunale banen etter forskriftene, skriver idrettslaget på sine nettsider.

Kolbotn IL beklager videre ulempene dette har påført Avaldsnes, som har reist helt fra Haugesund. Idrettslaget beklager i pressemeldingen også til publikum, egne spillere, ansatte, frivillige og alle som hadde gledet seg til kamp på Sofiemyr.

– Kolbotn idrettslag forutsetter at Nordre Follo kommune tar toppfotball for kvinner mer på alvor i fremtiden, slik at vi kan fortsette med fotball på øverste nivå i denne kommunen, avslutter de.

For deg som lurer på hva som skjer med matchen? Ny kampdato blir avklart på et senere tidspunkt.