SKI: Klokken halv ti onsdag formiddag stilte Knut-Håkon Bjørnstad og Rune Dahl fra utrykningspolitiet seg opp ved Esso-stasjonen i Nordbyveien i Ski for å kontrollere at de forbikjørende hadde spent fast setebeltet og holdt fingrene unna mobiltelefonen. Klokken kvart på tolv var kontrollen over og dommen falt: Resultatet ble ett beslag av førerkort på grunn av for høyt antall prikker ved bruk av mobiltelefon, ett forenklet forelegg for bruk av mobil og to gebyrer for manglende bilbelte.

– Det er stort sett bra her. Det er verre i Sanderveien, der er det flere som bryter reglene. Sånn er det bare, da Dahl til ØB under kontrollen.

Les mer om kontrollen i Nordbyveien her:

Adferd

Som ØB har skrevet tidligere, gjennomfører politiet denne uken en aksjonsuke som går på adferd i trafikken. Tirsdag ettermiddag var de i Åsveien i Ski sentrum, hvor de sto i en halvtimes tid og delte ut sju gebyrer for manglende bilbeltebruk.

LES OGSÅ: Flere fikk bot midt på lyse dagen i Ski

Tidligere tirsdag sto de på fv. 152 gjennom Ås. Der var det to personer som fikk gebyr for bruk av mobiltelefon i bilen. Hele ni personer fikk gebyr for manglende bruk av setebelte i den kontrollen.

Mye fart

Mandag kveld hadde politiet, ifølge Amta , trafikkontroll i Kirkebygda i Enebakk, hvor to personer ble fratatt førerkortet. Søndag kveld gjennomførte de trafikkontroll på E18 ved Brekke. Der ble det delt ut hele 16 forenklede forelegg for fart og ett for brudd på svingforbud. I tillegg ble to førere anmeldt for hastighet, derav ett førerkortbeslag på grunn av for mange prikker.