ØSTFOLDBANEN/FOLLOBANEN: Follobanen er fortsatt ikke åpnet, og den vil ikke bli det på en stund heller.  Fortsatt er gjenåpningen helt i det blå. Det betyr at du som pendler må regne med ekstra utfordringer også i tiden som kommer. 

Derfor vil Vy fortsette med å kjøre tog med midlertidige ruter langs den gamle Østfoldbanen en stund til. De nye rutene innebærer i all hovedsak en stor endring, og det er forbedringer for dem som kjører Østre linje, men det er kanskje uansett greit for deg en pendler å se i klartekst hvordan din togpendler blir i uoverskuelig fremtid. 

Se lenger ned i artikkelen.

Det er en spent informasjonssjef i Vy ØB snakker med tirsdag kveld 31. januar. Han er spesielt glad for at Østre linje-pendlerne nå får et bedre tilbud, men også opptatt av at pendlerne langs Østre linje tar seg en ekstra titt på infoen som gjelder fra onsdag.

– Vi er veldig glade for at vi har fått planlagt, og det er viktig at folk langs Østre Linje søker opp avgangene sine, for det er en helt ny rutetabell, slik at de slipper å komme et kvarter for tidlig til de togene de vanligvis tar. Det er egentlig det vi er mest spente på, og håper folk sjekker ut informasjonen som ligger ute. Vi vil at folk skal ha en behagelig reise, og ikke stå ute i kulda, sier Åge-Christoffer Lundeby, informasjonssjef i Vy til ØB tirsdag kveld. 

Blir slik fremover også

ØB spør Lundeby videre om hva pendlerne langs Østfoldbanen kan vente seg slags midlertidig togtilbud fremover. 

– Blir det slik nå fremover også som listen vi videreformidler fra dere i kveld?

– Ja, det er det. Så frem til Follobanen åpner er det dette vi får til og slik det blir, og så får vi håpe perioden frem dit blir kortest mulig, sier Lundeby. 

Da vet du med andre ord at dette er det du skal forholde deg til, og så gjelder deg som oppfordringen er, om å sjekke avgangen din og sette deg godt inn i informasjonen før du reiser ned til stasjonen. 

Slik kjører togene fra 1. februar og inntil videre

Oversikten du nå skal få se, er henta fra vy.no. Ta en titt i Vys reiseplanlegger før du drar ut på din reise og om du er usikker på noe, og se gjerne vy.no for enda mer informasjon.

  • L2 Ski–Stabekk: To avganger i timen mellom Ski og Stabekk alle dager. Mellom Kolbotn og Oslo S/Lysaker kjører vi to ekstra avganger mandag–fredag, så det blir totalt fire avganger i timen. For å bedre kapasiteten til og fra Vevelstad setter vi inn direktebusser fra Vevelstad til Oslo S i morgenrushet, og fra Oslo S til Vevelstad i ettermiddagsrushet
  • R21 Moss–Oslo S: To avganger i timen mellom Moss og Oslo S alle dager.
  • R22 Rakkestad/Mysen–Oslo S: Alle avganger går inn til og fra Oslo S, så du slipper å bytte tog på Ski. De ekstra rushtidsavgangene på morgenen og ettermiddagen er fortsatt innstilt, og erstattet med direktebusser til og fra Mysen, Askim og Spydeberg. Vi kjører ikke direktebusser til og fra Rakkestad, men togavganger som tidligere bare gikk til og fra Mysen går helt til og fra Rakkestad. Merk at togene og bussene får nye rutetider. Husk derfor å sjekke detaljer for reisen din i reisesøket i Vy-appen eller på vy.no før du reiser.
  • R23 Ski–Oslo S: Alle avganger innstilles.
  • RE20 Göteborg/Halden–Oslo S: En avgang i timen mellom Halden og Oslo S, i tillegg til tre rushtidstog morgen og ettermiddag mandag–fredag. Til og fra Gøteborg kjører vi fire avganger om dagen mandag–fredag, og tre avganger om dagen lørdager og søndager.
  • Kilde: vy.no